Gazete Vatan Logo

500 klasik otonun festivali TÜYAP’ta

Mustafa Koç’tan Ayhan Işık’a kadar birçok ünlünün de kullandığı otomobillerin yer aldığı Klasik Otomobil Festivali kapılarını açtı. Festivalde 500 klasik otomobil sergileniyor.

500 klasik otonun festivali TÜYAP’ta

Dünyada birçok ünlü ismin favori otomobilleri arasında yer alan 500’e yakın klasik otomobil İstanbul’da nostalji rüzgarı estiriyor. Dün başlayan ve otomobil tutkunlarını buluşturan Klasik Otomobil Festivali’nde otomobilin atası sayılan 3 tekerlekli Benz modelinden, Batman filminde kullanılan Batmobile’e, Hulusi Kentmen’in 1956 model Ford marka otomobilinden, Marilyn Monroe’nun Thunderbird’üne, Şoför Nebahat filmindeki 1952 model Desoto’dan, Kara Şimşek’te kullanılan Pontiac Transam’e, Ayhan Işık’ın 1966 model Mercedes’inden, Mustafa Koç’un rallilerde yarıştığı spor otomobiller sergileniyor.

TÜYAP Fuar Merkezi’nde Antika Otomobil Federasyonu (AOF) tarafından düzenlenen ve 1 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek festival, Türkiye’de ve dünyadaki en nadide klasiklerin yanında, birbirinden farklı şovlar ile etkinliklere de sahne oluyor. Ziyaretçiler bu otomobiller ile test sürüşü yapabiliyor.