Gazete Vatan Logo

500 kişilik yurt

Konforist kız ve erkek yurtları toplam 500 kişilik kapasiteye sahip.

500 kişilik yurt

Geçtiğimiz yılın verilerine göre İstanbul’da 9’u devlet, 41’i özel üniversite olmak üzere toplamda 50 adet üniversite yer alıyor. Bu rakamlara göre Türkiye’deki üniversitelerin %29’u İstanbul’da. Üniversitelere her yıl yenileri eklenirken; yeni fakülteler ve yeni bölümler de açılıyor. Bu da öğrenci sayısında büyük bir artışa sebep oluyor. Fakat artan talebe rağmen öğrenci yurtları yetersiz kalıyor ve talebi karşılayamıyor. Ya da niteliksiz öğrenci yurtları sebebiyle sunulan hizmetler öğrencileri başka alternatifler aramaya itiyor.

Ranza yerine vagon sistemi

Tüm bu değişimler karşısında öğrenci yurtları da artık yeni konseptlerle inşa ediliyor. Modern mimari tasarımı, dekorasyonu ve sunduğu hizmetlerle Türkiye’nin en konforlu öğrenci yurdu olan Konforist, bu değişimi göz önüne alarak harekete geçti.Gelenekselleşmiş olan eski ranza sistemi terk edildi ve sıralı yerleşimli vagon sistemine geçildi.

Bu sistemde yatak ünitesi adeta bir kutu gibi dizayn edildi. Öğrenciler aynı odada kalsalar dahi birbirlerinden ayrılar ve istedikleri zaman bir jaluzi ile kendilerini bu kutu içine alarak özel ve özerk bir alan yaratabiliyorlar. Vagon sisteminde aynı odada konaklayan öğrencilerin karşılıklı yani yüzyüze değil sıralı bir şekilde yatak konumlaması yapılmasına da özen gösterildi. Bu sistem uzmanlar ile görüşülerek, sınav zamanlarında "mağaza sendromu"na giren öğrenciler düşünülerek özel olarak mimarlar tarafından dizayn edildi. Konforist'te kullanılan renkler de yine uzmanların seçimi oldu. Ağırlıklı olarak enerji verecek ve harekete geçirecek renkler olan, sarı, turuncu ve turkuvaz renkleri tercih edildi.

Haberin Devamı

Kız öğrencilere kuaför, fitness ve jakuzi

Öğrencilerin bir barınma mekanı değil, motivasyon merkezi istemesi neticesinde Konforist yurtları, beş yıldızlı otel konforunda ve bir ev sıcaklığında, öğrencilerin başarılı olması için her detayın düşünüldüğü yüksek standartlara sahip bir yaşam alanı inşa edildi. Kız öğrencilerinönceliği hijyen, sağlıklı beslenme, güvenlik, konfor ve sosyal imkanlar. Bu istek ve ihtiyaçları doğrultusunda harekete geçen Konforist’in kız yurdunda kuaför, fitness salonu, yüzme havuzu, hobi mutfağı, jakuzi, Türk hamamı ve kapalı havuz bulunuyor. Öğrenciler böylece eğitim hayatının yanı sıra yurtta sosyalleşme imkanı da yakalıyor.

Haberin Devamı

Erkek öğrencilere iki ayrı fitness salonu

Konforist kız öğrenci yurdunun ardından şimdi de erkek öğrenci yurdunu hayata geçirdi. İlk projedeki gibi İstanbul’da eğitim gören erkek öğrencilerle yapılan görüşmeler sonucu çalışmalar başladı. Erkek öğrenciler yurttan playstation ve TV odaları, bilardo, masa tenisi gibi oyunların bulunduğu genel kullanım ve sosyal alanları talep etti.Bu alanların içinde en önemlisi keyifle izlenecek maçlar için TV odaları. Ayrıca erkekler için aletli ve aletsiz olmak üzere iki ayrı fitness salonu bulunuyor.

975 liradan başlayan fiyatlar

İstanbul Eyüp’te bulunan Konforist’te tek kişilik, iki, üç ve dört kişilik odaların yanı sıra VIP odası, suit oda ve engelli odası alternatifleri de mevcut. Toplamda yaklaşık 500 kişilik kapasitesiyle farklı büyüklüklerde oluşan odaları ile hizmet veren Konforist kız ve erkek yurtları, 250 odaya sahip. Konforist’te konaklama ücretlerine spor salonları, yüzme havuzları ve diğer tüm sosyal alanlarla birlikte kat hizmetleri de dâhil. Fiyatlar ise 975 TL'den başlıyor.

Haberin Devamı