Gazete Vatan Logo

50 yıldır kullanıyoruz 80 derecede ısıtıyoruz

Nutella’daki palm yağının kansere neden olduğu iddiaları üretici İtalyan Ferrero firmasının düzenlediği dünkü basın toplantısında yalanlandı

50 yıldır kullanıyoruz 80 derecede ısıtıyoruz

Nutella’da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması dün bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Hodri meydan. Yanlış anlaşılmasın, bununla ilgili söylemeye çalıştığımız şey; bizim kendimize olan güvenimiz, kendimize olan inancımızla alakalı. Biz ürünlerimizin güvenli olduğu hususunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ürünlerimizin her koşulda, güvenli olduğunun altını çizip, bunun arkasında olduğumuzu tekrar etmek istiyorum”dedi.

Raflardan inmedi

Tüketicilerden bu tür karalama kampanyalarına itibar etmemelerini arzu ettiklerini söyleyen Gümüşlüoğlu, Nutella’nın İtalya başta olmak üzere Avrupa’da raflardan indiğiyle ilgili haberleri yalan olduğunu belirtti. Haberlere rağmen satışlarını etkileyen bir durum olmadığını söyleyen Gümüşlüoğlu, 50 yıldır Palm yağı kullandıklarını, nötr tadı olan bu yağı kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Satışlar artarak sürüyor

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, haberlere konu olan riskin Palm yağının 200 derecede ısıtılmasından sonra ortaya çıktığını oysa kendilerinin en kaliteli Palm yağını 80 derecede ısıtarak kullandıklarını söyledi.

Şirket olarak işlerine odaklanmayı seven bir grup olduklarını söyleyen Gümüşlüoğlu, “Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi(EFSA)’nin raporunda Nutella geçmemektedir. Dünyanın her tarafından Nutella satışları artarak devam etmektedir. Raflardan indiği yalandır” dedi.

Türk fındığı kullanıyoruz

Dünyadaki fabrikalarında yüzde 90 Türk fındığı kullandıklarını söyleyen Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Burada haberler Nutellayı hedef alarak büyüdü, dünyanın hiçbir yerinde bunu yaşamadık” dedi.

Araştırma bütün yağlarla ilgili

EFSA raporunun çok kapsamlı bir araştırma olduğunu ve 4 seneyi aşan bir süredir yürütüldüğünü hatırlatan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Bu çalışma çok sayıda gıda ürünü ve yağlarla ilgili. Sadece palm yağıyla ilgili bir araştırma yapmıyor. EFSA araştırmanın bu yağların maruz kaldığı işlemlerle ilgili olduğunu söylüyor. Yararlı ve zararlı olduğundan ziyade karşılaştıkları işlemlerin sonucunu gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fabrikamıza gelin

Manisa Fabrikası başta olmak üzere üretim süreçlerini basın ve kamuoyuna açmaya hazır olduklarını söyleyen Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Bahsi geçen Palm yağı. Çok sevdiğimiz meyvelerden bir tanesi. Bütün çıkan haberlerden sonra hepimizkendi kendimizi sorguladık. Palm yağı son derece önemli bir antioksidandır. Palm yağıyla ilgili dünyada herhangi bir yasaklama yoktur” dedi. Palm yağının 15 yıl önce trans yağdan kaçınmak için sektörde tercih edilmeye başladığını anlatan Gümüşlüoğlu, “Palm yağıyla ilgili hiçbir endişe verici durum ve sorun yoktur“ diye konuştu.