Gazete Vatan Logo

50 polise dinleme davası

Siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla yürütülen Ankara merkezli ‘usulsüz dinleme’ operasyonuna ilişkin 50 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay’ın hazırladığı iddianamede, şüpheliler, eski Başbakan Necmettin Erbakan, bazı cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında bulunduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinlemekle suçlanıyor.

Örgüt suçlaması

İddianamede, eski istihbarat daire başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak’ın da arasında bulunduğu 50 şüpheliye “Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira” suçlamaları yöneltildi.

Haberin Devamı

Bahçeli de dinlenmiş

50 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sekreteri ve danışmanlarıyla korumalarının dinlenilmesine ilişkin müfettişlerin hazırladığı rapora da yer verildi. Raporda özetle “Bir siyasi partinin genel başkanının başdanışmanı, özel kalem müdürü, özel kalem müdür yardımcısı ve koruma müdürü olan söz konusu kişilerin dinlenilmesinin o genel başkanın da dolaylı olarak dinlenmesini beraberinde getirir. İletişime müdahale işleminin bir siyasi partinin geleceği ve ülkenin siyasi süreci açısından farklı sonuçlar doğurabileceği değerlendirilmiştir” denildi.