Gazete Vatan Logo

50 milyon $’lık suikast

Venezuela lideri Maduro, kendisini hedef alan suikast girişimiyle bağlantılı 11 kişiye 50 milyon dolar teklif edildiğini öne sürdü

50 milyon $’lık suikast

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz günlerde kendisini hedef alan suikast girişimiyle ilgili elde ettikleri yeni bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Maduro, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, suikast girişiminin ardından tutuklanan 6 kişinin ifadelerine bakıldığında, Kolombiya’da sürgünde yaşayan muhalefet lideri Julio Borges’ın olayla bağlantısı olduğunun anlaşıldığını kaydetti. “Verilen ifadeler Julio Borges’a işaret ediyor. Soruşturmalar da öyle” diyen Maduro, Borges’ın bu olaydaki rolü hakkında daha fazla detay vermedi, ancak muhalif milletvekilinin Kolombiya hükümeti tarafından korunduğunu ve başkent Bogota’da yaşadığını söyledi. Maduro ayrıca, sosyal medyadaki görüntülerde polis tarafından tutuklandığı görülen muhalefet milletvekili Juan Requesens’in de isminin şüpheliler arasında olduğunu aktardı. Maduro’ya göre kendisine suikast yapılması için 11 kişiye 50 milyon dolar teklif edildi. Venezuela lideri saldırı girişimiyle alakalı bu isimlerin arasında ABD’nin Florida kentinde yaşayan Osman Delgado Tabosky’nin de olduğunu, ABD ile Kolombiya’daki yetkililere gerekli delilleri sunacaklarını, bu olayı düzenleyen ve finanse edenlerin yakalanması için iş birliklerini isteyeceklerini kaydetti. Maduro, “(ABD Başkanı) Donald Trump’ın iyi niyetine güveniyorum” ifadesini de kullandı.

Haberin Devamı

Muhalifler ‘Kurmaca’ dedi

Maduro’nun suçladığı muhalif lider Borges ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, suikast girişiminin ‘kurmaca’ olduğunu savundu. Borges mesajında “Bu saldırı saçmalığı konusunda ne Venezuela ne de dünya sana inanıyor. Bunun, diktatörlüğüne karşı çıkanlara baskı yapmak ve onlara zulmetmek amacıyla bir kurmaca olduğunu hepimiz biliyoruz” diye yazdı. Maduro, başkent Caracas’ta katıldığı törende konuşma yaptığı sırada 1 kiloluk patlayıcı yüklü 2 adet İHA ile saldırı düzenlenmişti. Maduro’nun yara almadan kurtulduğu saldırıda 7 asker yaralanmıştı. Suikast girişiminin sorumluluğunu kendilerine ‘Tişört Giyen Askerler’ adını veren bir grup, Twitter’da yaptıkları paylaşımda üstlenmişti.

Haberin Devamı

Delilleri gösterdi

Yaklaşık iki saat sunum yapan Maduro, şüphelilerin videolarını, patlayan insansız hava araçlarının (İHA) fotoğraflarını paylaştı ayrıca suikast girişiminde yaralanan askerlerin şapkalarını da gösterdi.