Gazete Vatan Logo

50 Metrekarenin Değeri 1.500.000 TL

50 metrekare büyüklüğündeki bir dükkanı şehrin ana bulvarında alabilmenin bedeli ortalama 1.500.000 TL civarında

İç Batı Anadolu’nun en hızlı gelişen illerinden biri olan Uşak’ta, Kemal Öz, Cumhuriyet ve Fatih Mahallesi konut anlamında en fazla talep gören bölgeler arasında yer alıyor. Yalnızca bir bulvar ile birbirinden ayrılan Kemal Öz ve Cumhuriyet Mahallelerinde ise yükselen konutlar alıcısıyla aynı hızla buluşuyor.

Fiyatların geçtiğimiz yıla oranla yüzde 15 yükseldiğine dikkat çeken Altın Emlak Uşak Temsilcisi Ergün Özdemir, Kemal Öz ve Cumhuriyet Mahallelerinde metrekare fiyatlarının 1500 TL ile 1800 TL arasında değiştiğini belirterek, aynı daire özelliklerinin Fatih Mahallesi’nde 1300 TL ile 1500 TL aralığında olduğunu söyledi.

Sanayii Arsalarına Talep Yoğun

Fatih Mahallesi’nin en önemli özelliğinin burada bulunan arsaların sorunsuz olduğunu vurgulayan Altın Emlak Uşak Temsilcisi Ergün Özdemir şunları söyledi: “Parselasyonların sıfırdan yapıldığı Fatih Mahallesi bu nedenle arsa-arazi yatırımcılarının ilgi odağı oldu. Arsaların metrekaresi 100 TL civarında seyreden bu bölgedeki sanayi hareketlerini küçük ve büyük sanayi olarak iki kolda incelemek gerekiyor. Küçük sanayinin yeni odak noktası Fevzi Çakmak bölgesi oldu. Bu bölgede sanayi arsalarının metrekaresi 300 TL’den başlıyor. Organize sanayi ise şehrin doğu ve batı kollarında ayrı ayrı gelişiyor. Sanayii arsalarına talep çok fazla olduğundan bu bölgelerde arsa satışları dolar endeksli yapılıyor ve metrekare fiyatları 10 USD’den başlıyor.”

Haberin Devamı

Altın Emlak Uşak Temsilcisi Ergün Özdemir, Uşak’ta ikinci el konutlarda ise fiyatların yeni gayrimenkullere oranla yüzde 10 ile yüzde 15 oranında daha düşük bir seyirde kaldığını belirterek şöyle devam etti: “Konutta müşteri için en önemli husus Uşak’ın köklü kent merkezine yakın olması. Merkezde ise ana talep ticari gayrimenkullerde yoğunlaşıyor. Zira 50 metrekare büyüklüğündeki bir dükkanı şehrin ana bulvarında alabilmenin bedeli ortalama 1.500.000 TL civarında.”

Uşak Merkez ya da Kemal Öz ile Cumhuriyet’te kiralık fiyatlarının ortalama 500 TL civarında olduğunu belirten Ergün Özdemir, merkeze 3 km yakınlıkta bulunan Fatih Mahallesi’nde ise kiralık fiyatlarının 350 TL ile 400 TL civarında seyrettiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı