Gazete Vatan Logo

50 liraya bardak sattı 17 ülke dolaştı

22 yaşındaki genç gezgin Berk Armağan, yol parasını gezdiği yerlerin resimlerini çizdiği karton bardakları satarak çıkarıyor.

50 liraya bardak sattı 17 ülke dolaştı

Resim eğitimi almayan ama küçüklüğünden beri seyahat etmeye ve resim yapmaya meraklı olan Berk Armağan, bardakların üzerine çizdiği resimler sayesinde dünyayı geziyor. Bugüne kadar 17 ülkeyi bardak satarak dolaşan Armağan “Gezdiğim yerlerde hoşuma giden şehre özgü yapıları bardağa resmediyorum, seyahate çıkmadan önce Instagram üzerinden sipariş alıp çizim yapıyorum. Bazen günde 20 bardak satıyorum ve hayalimi gerçekleştiriyorum” diyor. 23 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Armağan, “Ailemin maddi imkânları yeterli değildi ve gerekli desteği alamadım. Sonra aklına elindeki en değerli şeyi, yani yeteneğini kullanmak geldi. Daha önce kahve bardaklarına resim çizerdim, bunu proje olarak geliştirdim ve seyahat bütçemi oluşturmaya başladım” diyor.

Bir bardağı 30 dakika ile 5 saat arasında resmeden Armağan, kazandığı parayla Norveç, İsveç, Danimarka turu yapmış. Ardından Avusturya, Slovakya, Polonya, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya ve Hırvatistan’ı fethetmiş.

Haberin Devamı

“Türkiye için yakında çok güzel bardak projelerim var” diyen genç gezgin seyahat sırasında bütçesini denk tutmak için gerekirse çadırda kaldığını, hostellerde konaklayarak gezisini ucuza getirdiğini söylüyor.