Gazete Vatan Logo

50 gün geçti hala iz yok!

VAN’ın Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi’nde evini önünde oynarken ortadan kaybolan ve 50 gündür haber alınamayan 5 yaşındaki Nehir Aslan doğum gününde hüzün vardı. Baba Erkan Aslan, "Nehir doğum günü kutlamalarını çok sever ve mutlu olurdu. Biz de her doğum gününde ona pasta keserdik" dedi.

Gürpınar İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi’nde 29 Ekim 2014’te kaybolan ve yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Nehir Aslan bugün 5 yaşına girdi. Her yıl Nehir için doğum günü pastası kesen aile bugünü buruk geçirdi. Umutlarını hala kaybetmediklerini belirten baba Erkan Aslan, "Biz her yıl bugün çok büyük heyecan yaşadık. Evimizin neşesi Nehir 17 Aralık’ta dünyaya gelmişti. Biz her doğum gününde Nehir’e pasta keserdik. Çünkü doğum günü kutlamalarını çok sever ve pasta isterdi. Bu yılkı doğum günü bizi hüzne boğdu. Çünkü evimizin neşesi Nehir 50 gündür yok. İnşallah en kısa zamanda aramıza döner. Bulunduğu gün Nehir’in gerçek doğum günü olacak" dedi.

NEHİR’İN KARDEŞİNE ’IRMAK’ ADI VERİLDİ

Haberin Devamı

Nehir’in kaybolmasını ardından 2 gün sonra 1 Kasım’da dünyaya gelen ve annesi ile babası tarafından önce ismi konulmayan bebeğe ise ’Irmak’ adı verildi. Baba Erkan Aslan, bebeğin adını Nehir’in koymasını istediklerini, bu yüzden bu kadar beklediklerini ’Irmak’ isminin de ’Nehir’ ismi ile yakın olduğu için bunu düşündüklerini söyledi. Baba Aslan, Irmak’ın nüfus cüzdanını da bugün aldıklarını ifade etti.