Gazete Vatan Logo

50 gizli tanık, her şeyi bir bir anlattı!

Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 187 kişiden 92’si dün adliyeye sevk edildi. Soruşturmada 50 gizli tanık ifade verdi, 20’den fazlası çocuk 200 mağdur da şikayetçi oldu

50 gizli tanık, her  şeyi bir bir anlattı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 187 şüpheliden, emniyetteki işlemleri tamamlanan 92’si dün sabah saatlerinde Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolüne getirildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Adnan Oktar’ın ayrı bir polis aracına bindirilerek adliyeye götürülmesi dikkat çekti.

Emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilen şüphelilerin ifade işlemleri gün boyu devam etti.

40 savcı görevli

Başsavcılığın ifade işlemleri için Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığında görevli 40 savcıyı görevlendirdiği öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüphelinin itirafçı olduğu öğrenilirken 50 gizli tanık ve 20’en fazla çocuğun olduğu 200 müştekinin ifadeleriyle genişleyen operasyonda adliyede görevli 2 mübaşir, 1 icra memuru ve 2 polisin de gözaltına alındığı belirtildi. Polis fezlekesi yaklaşık 2 bin sayfa tuttu.

İkinci dalga geliyor

Haberin Devamı

Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ikinci dalgasının yapılacağı öğrenildi. Polisin yapılan operasyonun deşifre olmaması için büyük bir gizlilik içerisinde çalıştığı bunun için az sayıda polisin operasyondan haberdar olduğu da öğrenildi.
92 ZANLI ADLİYEDE
Adnan Oktar ve Oktar Babuna’nın da aralarında bulunduğu şüpheliler, Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi 29 Mayıs Ek Hizmet binasında sağlık kontrolünden geçirildi. Hastaneye önce kadın şüpheliler getirildi. Kadınların ardından Adnan Oktar sağlık kontrolünden geçirildi. 92 şüpheli, daha sonra polis araçlarıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.