Gazete Vatan Logo

50 bin Zeka Küpü ile Nobel’e koşacaklar

Turkcell ‘Zeka Küpü’ projesinde hedefi 50 bine çıkardı. Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Güler, “Bu proje ile Kökenli gibi köylerimizden Nobelli bilim adamları çıkaracağız” dedi.

50 bin Zeka Küpü ile Nobel’e koşacaklar

‘Zeka Küpü’ projesiyle 2016’dan bu yana 30 bin öğrenciye ulaşan, 4 bin 500 çocuğa yüz yüze ve online eğitim veren Turkcell, yıl sonunda 50 bin çocuğa ulaşıp, 7 bin çocuğa eğitim vermeyi planlıyor. Projenin son durağı, Ordu’nun Kökenli Köyü olurken, 2018 sonunda 27 ilde 34 teknoloji sınıfına ulaşılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2016’da başlatılan ve okullara teknoloji laboratuvarlarının açıldığı proje kapsamında, Kökenli Köyü Ortaokulu’ndaki öğrencilerin kısıtlı imkanlarla hayata geçirdikleri teknoloji projelerine destek vermek amacıyla “Turkcell Zeka Küpü Sınıfı” açıldı.

Teknoloji sınıfının açılışı eski Enerji Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, Kökenli İlkokul ve Ortaokulu Müdürü Ali Osman Kuru’nun katılımıyla yapıldı.

Gündem Endüstri 5.0 olacak

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, proje ile geleceği oluşturan çocukları uygulamalı eğittiklerini belirterek, Kökenli Köyü’nün bu çalışmalara önem veren, kendi içinde başarılı olmak için yarışan bir yer olduğunu söyledi. Turkcell olarak hem hayata bağlanıp hem geleceği şekillendirdiklerini aktaran Güler, maddi ve manevi kalkınmanın birlikte olması gerektiğine işaret etti.
Güler, gelecek için en önemli çalışmanın eğitim olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: “Eğitim pahalı bir iş ama cahillik daha da pahalı. Turkcell olarak sorumluluk, farkındalık ve sürdürülebilirlik kavramlarının üzerinde önemle duruyoruz. Teknolojik gelişmelere sosyolojik altyapıyla birlikte çok önem veriyoruz. Endüstri 4.0 ile artık Endüstri 5.0’ı da gündeme almamız gerekiyor. Buradan yeni Nobelli bilim adamlarının yetişmesini umut ediyoruz. Burada yeni yıldızlar yetiştiriyoruz. Ay tutulur, güneş tutulur ama yıldızlar tutulamaz.”

Haberin Devamı