Gazete Vatan Logo

50 bin kişi yurtdışına kaçıyor!

haber, haberler, yurt dışı, kar, kış, yılbaşı

Avrupa’daki kar fırtınasına rağmen bu yılbaşında yurtdışı turlarda rekor kırılacak. 50 bin kişi yurtdışı tatiline 60 milyon lira harcayacak.

Yılbaşı turlarına olan ilgi her geçen yıl artıyor. Bu yıl Avrupa’daki fırtınaya rağmen yurtdışı turlarda rekor kırılacak. Yılbaşı bu yıl Salı-Çarşamba gününe denk gelse bile 50 bin kişi yurtdışına çıkacak. Böylece şimdiye kadarki en yüksek yurtdışı yılbaşı satışı rakamına ulaşılacak.

Yılbaşı turlarına olan talep geçen yıla göre yüzde 30 oranında arttı. 250 bin kişinin yurtdışına çıktığı Ekim ayındaki 9 günlük Kurban Bayramı’ndan sonra bu yılki artış turizmcileri de şaşırttı. Avrupa’da etkili olan ve şiddetini artırması beklenen kar fırtınasına rağmen turizmciler bu yıl 50 bin kişinin 2014’e yurtdışında gireceğini söylüyor. Buna göre tatilciler ortalama 2 günlük turlarda 60 milyon lira harcayacak.

Paris yine zirvede

Yılbaşı turlarında bu yıl en yüksek talep Paris, Roma, Barselona ve Prag için geldi. 29 Aralık hareketli Paris turları 549 euro, Roma turları 450 euro, Barselona turları ise 400 eurodan başlayan fiyatlarla satılıyor. Son dönemin en popüler destinasyonlarından olan Prag ise uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.Prag, Viyana ve Budapeşte’yi kapsayan turlar 550 eurodan başlıyor. Tek vize ile üç farklı ülkeyi görme imkanı veren bu turlara 5 bin kişinin gitmesi bekleniyor.

Erken rezervasyonla 2 bin lira tasarruf

Erken rezervasyon kampanyalarında indirim oranları her yıl artıyor. Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, erken rezervasyon kampanyası ile 2014 yazı için 200 bin kişiye yüzde 50’ye varan indirimle tatil satmayı hedeflediklerini söyledi. Geçtiğimiz yaz sezonundaki rezervasyonların yüzde 45’inin erken rezervasyon kampanyası ile yapıldığını vurgulayan Karayal, 2014 yaz sezonunda ise bu oranın yüzde 50’ye yükseleceğini öngördüklerini belirtti.

Karayal, şöyle konuştu: “Erken rezervasyon tatilcilerin önemli miktarlarda tasarruf etmesini sağlıyor. Tatilini erken rezervasyon ile alan bir misafir günlük ortalama 300 TL yerine indirimler sayesinde 160 TL ödeyebiliyor. Dolayısıyla, iki kişilik bir ailenin bir haftalık tatillerini erken rezervasyon döneminde satın alarak 2 bin TL civarında tasarruf edebileceğini söyleyebiliriz.”

Yurtdışı turlarda en büyük ilgiyi Disneyland’ı dekapsayan Paris turları görüyor. 3 günlük Paris turunun fiyatı 550 eurodan başlıyor.

Haberin Devamı