Gazete Vatan Logo

50 bin bankacı işsiz kalacak

Dünyanın en büyük finans kurumlarından biri olan Lehman Brothers'ın iflası ve Merrill Lynch'in Bank Of America tarafından satın alınması bankacıları zor durumda bırakacak.

Beyin avcıları ve danışmanlık firmaları yılbaşından bu yana 100 bin bankacının işini kaybettiği ABD'de bu rakama 50 bin kişi daha ekleneceğini düşünüyor.

Options Group CEO'su Michael Karp, Reuters'a yaptığı açıklamada, bankacı özgeçmişlerinin havada uçuşmaya başlayacağını belirterek, "Bu durum kesinlikle ücretleri etkileyecek. Önce ABD'de, sonra da dünyanın her yerinde" dedi. Bankacılık sektörü çalışanları için altın yılların bittiğini söyleyen Karp, Bear Stearn'den ayrılanların halen iş aradığını belirtti.

İŞSİZ KALANLAR ORTADOĞU'YA

WhiteRock şirketinin başkanı Gustavo Dolfino da Bank Of America'nın Merrill Lynch'i almasının kıyıma neden olacağını söyledi. Dolfino, 60 bin Merrill çalışanından 24 bininin işini kaybedeceğini öne sürdü. Dolfino, Lehman'dan gelecek 26 bin kişi de düşünüldüğünde işini kaybedecekleriin sayısının 50 bini bulacağı belirtti.

Dolfino, New york'ta işsiz kalacak olan bankacılar için Ortadoğu ve Rusya'yı işaret ederken, bu bölgede ABD'li profesyonelle için talep olduğunu vurguladı. (HÜRRİYET)



Haberin Devamı