Gazete Vatan Logo

5 yıldızlı otelin havuzunda boğuldu

6 yaşındaki Yiğit Atakan Arı, Manavgat’ta otel havuzunda boğularak yaşamını yitirdi. Baba ve otel yönetimi karşılıklı birbirlerini suçladı

5 yıldızlı otelin havuzunda boğuldu

Eskişehir’de oturan Hatice ve Ersin Arı çifti çocukları Yiğit Atakan (6) ve Beyza Emine (3) ile 4 gün önce bayram tatili için Manavgat’ın Kızılağaç Mevkii’nde bulunan 5 yıldızlı otele geldi. Hatice Arı şezlongda küçük kızıyla ilgilenirken, baba da oğlu Atakan Yiğit ile su kaydıraklarından kaydı. İddiaya göre baba, oğlunu derinliği 139 santimetre olan havuzda tek başına bırakıp kaydırak merdivenlerinin oraya bıraktığı terliğini almaya gitti. Kolluğu olmayan Yiğit Atakan, bir süre sonra havuzda çırpınmaya başladı. Küçük çocuğun boğulduğunu gören otelin cankurtaranı Özgür Kaplan, havuza atlayarak Yiğit Atakan’ı çıkardı. Küçük çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Otelde doktor yok

Baba Ersin Arı “Oğlum, bensiz havuza asla girmezdi. Üzerinde kollukları vardı. Bana ‘Baba ayaklarım yanıyor’ dedi. Ben de terliklerini almak için oturduğumuz yere yönelmiştim. Döndüğümde oğlumu suyun içinde buldum, çıkardık ama kurtaramadık” dedi. Otel yönetimini suçlayan acılı baba “Otelde doktor yoktu, oğluma zamanında müdahale edilmedi” diyerek davacı olacağını söyledi. Otel Genel Müdürü Ömer Özkul ise “Havuz başında cankurtaran görev yapıyor. Uyarı levhaları var. Havuz, standartlara uygun. Çocuk çırpınmaya başlayınca cankurtaran çıkarıyor, suni teneffüs yapıyor. Bu yaştaki bir çocuk kolluksuz olarak havuzda tek başına bırakılmaz” dedi.

Haberin Devamı