Gazete Vatan Logo

5 yılda 81 ile yurt

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 5 yıl içerisinde 81 ilin tamamında Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde yurt açmayı hedeflediklerini belirtti

5 yılda 81 ile yurt

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyet Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Programı’na katıldı. TDV Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşma yapan Erbaş, TDV’nin kurulduğundan beri eğitim ve kültür hizmetlerinin öncelikli faaliyet alanı gördüğünü belirtti. Türkiye’de faaliyet gösteren yükseköğretim kurumlarında 7 milyon 611 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Erbaş, “Vakfımız 29 Mayıs Üniversitesi, İslam Araştırmaları Merkezi, öğrenci yurtları, Uluslararası Burs Programları, Yurt İçi Burs Programları ve yurt dışında desteklediği eğitim kurumları, İzmir Bornova Koleji ve Ana Okulları ile Kadın Aile ve Gençlik Merkezleri’nde 25 bin öğrenciye eğitim hizmeti sunmaktadır” dedi.

Yurt sayısı 32 oldu

Erbaş, TDV’nin geçen yıl 19 yükseköğrenim öğrenci yurt sayısını bu yıl 32’ye çıkardığını aktararak, şunları söyledi: 4 bin öğrenci yurt kapasitemiz 8 bine çıktı. 5 yıllık hedefimiz, 81 ilimizin tamamında Türkiye Diyanet Vakfının bünyesinde yurt yapmak ve üniversite öğrencilerimizin bu yurtlarda sağlıklı bir şekilde barınmalarını sağlamaktır.

Haberin Devamı

TDV bünyesinde son 4 yılda 40 ilde açılan 450 öğrenci evinde 3 bin kişinin barındığını belirten Erbaş, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile yapılan protokol kapsamında 550 din görevlisinin öğrenci yurtlarında manevi rehberlik hizmeti verdiğini kaydetti.