Gazete Vatan Logo

5 yılda 35 milyar lira yatırım yaptı

Koç Holding ilk çeyrekte 24.6 milyar TL konsolide ciro, 1.1 milyar TL net kâra ulaştı. Yatırımını son 5 yılda 35 milyar TL’nin üzerine çıkardı. Otomotiv ve bankacılık dikkat çekti.

5 yılda 35 milyar lira yatırım yaptı

Koç Holding, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2018 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 24.6 milyar TL gelir elde eden şirket, 1.1 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi. İlk çeyrekte kombine yatırımların bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 artarak 1.6 milyar TL’ye ulaştığını belirten Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Böylelikle son 5 yılda 35 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirmiş olduk. Yılın geri kalanında da yatırımlarımızdaki bu ivme devam edecek” dedi. Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Ford Otosan otomotivdeki ihracat liderliğini sürdürdü. Tofaş’ta üretilen ve 2016-2017 yıllarında Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili olan Fiat Egea, ilk çeyrekte yurt içi pazar payını artırdı. Ülkemizde bankacılık sektörünün uzun vadeli büyüme potansiyeline inancımızla, Yapı Kredi’de 4.1 milyar TL tutarında sermaye artışına karar verdik. Bu işlem son 10 yılda ülkemizin bankacılık sektöründe gerçekleştirilen en büyük bedelli sermaye ihracı olacak.”

Haberin Devamı

Hindistan’da geri sayım başladı
Koç Topluluğu’nun küresel vizyonu çerçevesinde yurt dışı büyümenin de kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Çakıroğlu “Otokoç Avis Budget Group ile birlikte, Yunanistan’daki Avis Budget operasyonlarının satın alımını gerçekleştirdi. Arçelik, Hindistan’da 2019’un 2’nci yarısında üretime geçmesi planlanan buzdolabı fabrikası için altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Romanya’daki Endüstri 4.0 standartlarına sahip olacak ilk çamaşır makinesi fabrikasının bu yıl içinde devreye alınması için de çalışmalarına devam ediyor” dedi.