Gazete Vatan Logo

5 yılda 1000 engelliye istihdam sağlayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Koç Topluluğu ve İŞKUR iş birliğiyle engelli bireylerin ekonomik ve toplumsal hayata katılımına ivme kazandıracak ‘Engellerin Ötesinde Bir Hayat İçin Geleceğe Hazırlıyoruz’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında 5 yılda 1.000 engelliye istihdam sağlanması planlanıyor

5 yılda 1000 engelliye istihdam sağlayacak

Koç Holding, toplumdaki engelli bireylere mesleki eğitim verilerek istihdam oranlarının artırılması amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR iş birliğiyle yeni bir projeyi hayata geçirdi. ‘Engellerin Ötesinde Bir Hayat İçin Geleceğe Hazırlıyoruz’ projesinin imza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Engelli kardeşlerimizin istihdamı birinci önceliğimiz. Çalışma hayatında önlerine çıkabilecek engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Bütün bu çalışmalarımıza Koç Topluluğu ile imzalayacağımız protokol de çok daha ciddi katkı sağlayacak. Pozitif sonuçlar elde etmemize vesile olacak” dedi.

Öncelik fırsat eşitliğinde

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da 100 bine yaklaşan çalışan sayısıyla, Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan topluluğu olmanın gururunu taşıdıklarını ifade ederek, “Sadece işimize karşı değil birbirimize, içinde yaşadığımız topluma ve dünyaya karşı da sorumluyuz. Bu kapsamda önceliklerimizden bir tanesi de iş ortamında fırsat eşitliği yaratmak. Çeşitliliğin gücüne inanan ve herkesin işe katkısını önemseyen bir topluluk olarak engelli bireylerin istihdamını çok kıymetli buluyoruz. Bu proje ile 5 yılda 10 bin engelli vatandaşa programlama, imalat, hizmet sektörü, çağrı merkezi ve benzeri ihtiyaç alanlarında mesleki eğitim vereceğiz. 1.000 engelliyi kendimiz istihdam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“Engelli çalışma arkadaşlarımızın çalışma ortamlarını iyileştirmek, engelli dostu işyerleri yaratabilmek adına çalışmayı sürdüreceğiz” diyen Koç, sözlerine şöyle devam etti:

Duyarlılık artacak

“Her fırsatta vurguladığımız gibi, Koç Holding olarak ekonomik ve toplumsal gelişimin bir bütün olarak gerçekleşmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, engellilerin ekonomik hayatta güçlenmelerine, sosyal hayatta yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine ve toplumsal duyarlığının artmasına katkı sağlayamaya devam edeceğiz.”

Engelliye mesleki eğitim

Proje ile engelli istihdamının artırılması, toplumdaki engelli bireylere mesleki eğitim verilerek istihdam edilebilirliklerinin ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması ve işsizlik sorununun sosyal etkilerinin azaltılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Koç Holding ve İŞKUR iş birliğinde ülke ekonomisinin ve işverenlerin ihtiyaç duyacakları teknik ve teknik olmayan yetkinliklerde nitelik ve deneyimlerin kazandırılmasına yönelik mesleki eğitimler gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı