Gazete Vatan Logo

5 yaşındaki çocuğa 25 bıçak saplayan; Alican

Mersin’de 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 5 yaşındaki Suriyeli Muhammed Hacderviş’in katil zanlısı olarak 19 yaşındaki Alican K. yakalandı. İfadesinde küçük çocuğu kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü öne sürdü

5 yaşındaki çocuğa 25 bıçak saplayan; Alican

Suriye’deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Kızkalesi’ne geldiği belirlenen ailenin en küçük çocuğu olan Muhammed Hacderviş, 18 Eylül pazartesi akşamı evine dönmedi. Sabah Kızkalesi sahil kesimindeki duşakabinde küçük çocuğun cesedi bulundu. Yapılan otopside 25 yerinden bıçaklandığı belirlenen küçük çocuğun cenazesi Mersin’de toprağa verildi.

Polis, Kızkalesi’nde çok sayıda kişinin ifadesine başvururken, yaklaşık 200 işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına el koydu. Mobese kayıtları da incelemeye alındı. 18 Eylül’de saat 20.59’da küçük Muhammed’in elindeki su şişeleri ile çevresine gülücükler dağıtarak dolaştığı görüntülerinin bir işyerinin güvenlik kamerası ile kaydedildiği ortaya çıktı. İddiaya göre çocuğun en son yanında görülen ve elini tutarak yürüdüğü belirlenen Alican K., katil zanlısı olarak önceki akşam saatlerinde merkez Mezitli ilçesindeki bir evde gözaltına alındı. Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Alican K., iddiaya göre verdiği ifadesinde cinayeti itiraf etti. Alican K, verdiği ifadesinde, küçük Muhammet Hacderviş’in kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü öne sürdü. Katil zanlısı Alican K., bu sabah sevk edildiği Erdemli Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı