Gazete Vatan Logo

5 otodan 1’i SUV olacak

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, SUV’ların dünyada en önemli segment haline geldiğini söyleyerek, “Yeni modellerle Türkiye’de SUV’ların payı yüzde 17’den yüzde 20’ye yükselecek” dedi.

5 otodan 1’i SUV olacak

Avrupa ve Türkiye’de SUV segmenti hız kesmeden büyüyor. Özellikle düşük motor hacimli yeni modellerin piyasaya sunulmasıyla, SUV segmentinde canlılık yaşanıyor, rekabet büyüyor. Yeni model furyasının yılın ikinci yarısında da sürmesiyle SUV satışlarının rekor yıl 2016 ile hemen hemen aynı seviyede çıkması bekleniyor.

Bu sınıfın lideri ve en iddialı oyuncularından Nissan’ın Genel Müdürü Sinan Özkök, Ocak-Haziran döneminde 50 bin adedi aşan SUV araç satıldığını ve binek oto pazarındaki payının yüzde 17’ye yükseldiğini söyledi.

Bu oranın 2010’da sadece yüzde 10 olduğunu belirten Özkök, “Geçtiğimiz 7 yılda payını

2 misline çıkartan bir segmentten bahsediyoruz. Global pazarda da benzer bir trend var, SUV segmenti dünya otomobil pazarında en önemli segment haline geldi. Otomobil pazarı yüzde 10 kadar daralırken, SUV segmenti bundan daha az etkileniyor. Yıl sonuna doğru pazardaki hareketlenme ile 110-120 bin seviyesinde bir SUV pazarı bekliyoruz. Segment payı da yüzde 17 olur. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde yüzde 20’ye geleceğimizi öngörebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Qashqai’ye makyaj

Nissan’ın SUV sınıfında lider olduğunu hatırlatan Sinan Özkök, şöyle devam etti: “Türkiye’de de özellikle hatchback tercihinin son yıllarda SUV modellerine yöneldiği bir gerçek. Dolayısıyla markalar da bu segmentte yer alabilmek için yeni modeller çıkartıyor. Biz de SUV segmentinin tartışmasız lideriyiz. Hem B, hem C, hem de D segmentlerindeki SUV modellerimizle son 8 yıldır olduğu gibi bu yıl da lider durumdayız. Liderliği bırakmaya da hiç niyetimiz yok. Dünyanın en çok tercih edilen SUV modeli X-Trail yenilendi ve satışa sunuldu. Yeni X-Trail bize güç katacak. Yıl sonuna doğru Qashqai modelimizde de bir makyaj öngörüyoruz. Ve Juke ile yine podyumun en üstünde yer alırız.”

Yeni rekor neden olmasın

2016’da 32 bin araç satarak rekorla kapattıklarını söyleyen Sinan Özkök, Nissan’ın Türkiye’de daha yukarısını hedeflediğini kaydetti. Özkök, “Son 2 yılda gerçekleştirdiğimiz yüzde 63’lük büyüme bu hevesimizi ortaya koyuyor. Bu yıl da daralan pazarda ilk aşamada geçen yılın hacmini korumayı, dolayısıyla pazar payımızı artırmayı, sonra da üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Eğer yılın son döneminde öngördüğümüz pazar temposunu yakalayabilirsek yeni bir rekor neden olmasın?” dedi.
Özkök, yıl sonunda kampanyaların hız kazanacağını ve binek oto ile hafif ticari araç satışlarının 900 bin adedin üzerine çıkacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı