Gazete Vatan Logo

5 milyon kişi erken davrandı

Yüzde 50’ye varan indirimlerin yer aldığı erken rezervasyonda 4 ayda 5 milyon kişiye ulaşıldı. Bu ay sona erecek kampanyayla hedef bu sayıyı 6 milyon tatilciye çıkarmak.

5 milyon kişi erken davrandı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, iç turizmi canlandırmak amacıyla başlatılan ve avantajlı ödeme imkanlarıyla tatil fırsatları sunan erken rezervasyonda sayının şu ana kadar 5 milyona yaklaştığını söyledi.

Erken rezervasyonun planlı tatil yapanlar için avantajlı olduğunu vurgulayan İşler, “7 Aralık’ta başlayan kampanya, bu ay son bulacak. Erken rezervasyonda bu yıl hedefimiz 6 milyondu. İç turizmi canlandırmak amacıyla başlatılan ve avantajlı ödeme imkanlarıyla tatil fırsatları sunan erken rezervasyonda şu ana kadar 5 milyon sayısına yaklaşıldı. Cazip imkanlardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın ellerini çabuk tutması gerekiyor” dedi.

Sektör olarak 2018’den çok umutlu olduklarını belirten İşler, yılın ilk 3 ayında yaşanan yüzde 33’lük büyümenin bunun işaret fişeği olduğunu dile getirdi. Turizm sektörünün rekorlar yılı olarak bilinen 2015’te 38 milyon turistin ağırlandığını hatırlatan İşler, “Bu yıl yine 38 milyon turisti yakalayacağız” dedi. Turist sayısında bir hareketlilik gözlendiğini aktaran İşler, bu sezon Avrupalı turist sayında artışlar yaşanacağını belirtti. Alman turistlerin yeniden rotalarını Türkiye’ye çevirdiğine değinen İşler, şöyle devam etti: “En fazla sevindirici gelişme, Rusya ve İngiltere’de yaşanıyor. Bu iki ülkeden gelen turist sayısında çok ciddi artış bekliyoruz. Rezervasyonlar bunu gösteriyor.”

Haberin Devamı

Çinliler Türkiye’yi keşfetti

Çin’de 2018’in ‘Türk turizm yılı’ ilan edildiğini hatırlatan Mehmet İşler, şunları söyledi: “Çinli turistler ülkemizi yeni yeni keşfediyor. Çin’den 130 milyon insan yurt dışına seyahat ediyor. Bunun 40 milyonu da Avrupa’ya gidiyor. Artık yaşlanmış Avrupalı turist yerine yavaş yavaş ekonomik durumu daha iyi olan Çin’in çok ciddi bir potansiyel olduğunu söyleyebiliriz. Gastronomi, tarih ve kültür merakı olan Çinliler’i Türkiye’nin bu zenginliklerini doğru aktardığımız zaman daha fazla ülkemize çekebiliriz. Bugün Antalya’da sadece Rus turistlere hitap eden otellerimiz var. Çinli turistler konusunda da pazar büyüdükçe bunu karşılayabilecek güce ve tecrübeye sahibiz.”

Haberin Devamı