Gazete Vatan Logo

5 milyon 446 bin kişi eroin kaçakçısını izledi

TRT tüm görsel arşivini ücretsiz olarak dijital ortama taşıdı. “trtarsiv.com”daki içerikleri toplamda 621 bin 567 kişini izlerken, videolar 5 milyon 446 bin 827 kere görüntülendi

5 milyon 446 bin kişi eroin kaçakçısını izledi

Günümüzde televiyon yayıncılığının internete yönelmesi üzerine devlet televizyonları da bu duruma kayıtsız kalmıyor. 2014’ten bu yana internet alanında da bir atılım yapmayı planlayan TRT 1927’de başlayan radyo kayıtları ve 1968’de başlayıp bugüne uzanan televizyon yayınlarının büyük bir kısmını barındıran arşivini açtı, eski programlar tıklanma rekoru kırdı...

Osmanlı'nın son görüntüleri de var

TRT Arşiv'de, TRT tarafından çekilen görüntülerin yanı sıra, TRT’nin arşivinde olup, yayın hayatına başlamasından önceki dönemlere ait ve diğer devlet kaynaklarından temin edilen görüntüler de mevcut. II. Abdülhamid'in biat töreni, 1919 Sultanahmet Mitingi, cumhuriyetin kuruluş dönemine ve Birinci- İkinci Dünya Savaşı’na ait görüntüler gibi. Bunlar dışında sitede diziler, yarışmalar, siyasal hayatımızdaki kırılma noktalarına ait görüntüler ve daha fazlası yer alıyor.

Eskiden daha iyi programlar varmış

TRT'nin arşivini açması sosyal medyada da gündem oldu. Arşivin açılmasını beğenenler de var, yetersiz bulup eleştirenler de... TRT arşivine göz atanların birçoğu, “Kültür sanat, edebiyat programları bugünden daha çokmuş” diyor. Sosyal medya üzerinden en çok paylaşılan programlar ise Uğur Dündar'ın sunduğu “İşte Hayatınız”, Adile Naşit'le “Uykudan Önce” ve Mehmet Ali Birand'ın sunuculuğunu üstlendiği efsane “32.Gün”.

Haberin Devamı

Dertli gönüllere giren işte benim Zeki Müren

Sanat güneşi Zeki Müren'in hayatını, müzik kariyerine nasıl başladığını kendi ağzından anlattığı program ve birçok klibi en çok izlenenler arasında... Zeki Müren hayatından kesitler anlattığı videoda, “Renkli, işlemeli, modern desenli kostümler giymeyi tercih ettim. Halkımız hoş karşılamasaydı bunları giymezdim. Müstesi bir bakış sezseydim hemen keserdim bu işi ve smokinle bu işe devam ederdim” diyor.

İlk yetenek yarışması

Öztürk Serengil'in sunuculuğunu yaptığı “Gülünüz Güldürünüz”, Haldun Taner ve Zeki Alasya'nın yazdığı; Metin Akpınar ve Zeki Alasya gibi ustaların rol aldığı “Aya Giden Türk Vatandaşı”, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurt Gezileri” programı da en çok izlenenler arasında.

Haberin Devamı

En çok izlenen içerikler ise şöyle;

Yakalanan eroin satıcısı

101 bin 828 kişi

TRT'nin ilk açılış anonsu

51 bin 680 kişi

TRT'nin İstiklam Marşı ile yayın açılışı

39 bin 899 kişi

1977 Yetenek Siz misiniz?

38 bin 762 kişi

Uykudan Önce (Adile Naşit) 1.Bölüm

31 bin 35 kişi