Gazete Vatan Logo

5 milyar liralık yatırım müjdesi

Dev holdinglerden 2018’de yeni yatırım müjdeleri geliyor. Sabancı Holding, 5 milyar lirayı aşan yatırıma imza atmayı planlıyor.

5 milyar liralık yatırım müjdesi

Dev holdinglerden 2018’de yeni yatırım müjdeleri geliyor. Sabancı Holding, 5 milyar lirayı aşan yatırıma imza atmayı planlıyor. Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Türkiye’nin 2017’de ekonomik olarak olumlu bir yıl geçirdiğini belirterek, “Üçüncü çeyrekte yüzde 11 büyüme, yıl sonu beklentisi olarak yüzde 7’lere yaklaşan bir büyüme Türkiye için çok olumlu. Ve biz de 2017’deki finansal performansımızdan çok memnunuz. 2018’de de Türkiye’nin yüksek büyümeye devam edeceği bir yıl olacak. Biz kendi varsayımlarımızla bunu yüzde 5 civarı olarak aldık ama tabii sektörden sektöre değişiyor” dedi.

TV’de Sabancı Holding’in gelecek planlarından bahseden Göçmen, 2018’de de yatırımların devam edeceğinin altını çizdi. “Bizde yatırım hiç bitmez” diyen Göçmen, “Bakıldığı zaman 5 milyarı aşkın bir yatırım da 2018 programında var. Bunun önemli bir kısmı yine enerjide dağıtım alanına yapacağımız yatırımlar” diye konuştu.

“2018 yılı yeni nesil işlerimizin hayata geçirilmesindeki yıl olacak” ifadelerini kullanan Mehmet Göçmen şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Yenilikler sahada

“2017 yılı hazırlık yılıydı, 2018 yeniliklerin sahaya indiği yıl olacak. Buradaki en önemli değer, bu hızlı değişen dünya koşullarında bizim yönetim anlayışımızdan insan kaynağına kadar her tarafa bakmamız gerekiyor. Çünkü çok çevik, çok esnek çok iş birliklerine açık, çabuk karar verebilen, kararından da dönebilen, risk alabilen yeni bir anlayışa işaret ediyor dünyadaki gelişmeler. Biz de Sabancı Holding’i alt yapısındaki ve kültürel dönüşümündeki yapacağımız yatırımlarla buna hazırlıyoruz. Kendimize Türkiye’nin Sabancı’sı dediğimiz için biz de bu ülke insanlarıyla bu ülkenin değerlerini yükseltmeye bir küresel marka haline gelmeyi ve bunu yaparken de yeni nesli tanımlamak istiyoruz. Tüm tanımlarımızı yeni nesle göre yapıp 5 yıla kadar da yepyeni bir Sabancı’yı; ikinci bir Sabancı’yı bu yeni nesil etrafında nasıl tasarlayabiliriz ona bakıyoruz.”