Gazete Vatan Logo

5 milyar $’lık pazarda ‘takviye’li büyüyecek!

Gıda takviye ve kozmetik ürünler sunan Medfors’un kurucusu Tufan Diker, “Türkiye’de 5 milyar dolarlık reçetesiz ilaç pazarı 10-15 yıl içinde 10 milyar dolarlık reçeteli ilaç pazarını yakalayacak. Biz de yeni ürünlerle büyüyeceğiz” dedi.

Dr. Tufan Diker tarafından kurulan Medfors İlaç ve Sağlık Ürünleri A.Ş.; 2007 yılından bu yana OTC yani reçetesiz ilaç pazarında gıda takviye ürünlerinden kozmetiğe birçok ürünle hizmet veriyor. ImmiFlex, Escus gibi markaları pazara sunan Medfors, Aralık ayında gıda takviyesi alanında sektörün önde gelen kurumlarından Aksu Vital ile anlaşarak eczane ve doktorlara Avicenna markalı ürünleri vermeye başladı. Bu ay içinde de Protect UV Plus adlı tedaviye özel güneş koruyucu ürünler piyasaya sunulacak. Eylül ayında ise yeni bir gıda takviye markasının lansmanı yapılacak.

Potansiyel yüksek

Tufan Diker, Türkiye’de şu anda 5 milyar dolara yakın hacmi olan OTC pazarının 10-15 yıl içinde 10 milyar dolarlık reçeteli ilaç pazarını yakalayacağını belirterek, “Dünyada sağlık harcamaları kişi başına 500 euronun üzerindeyken iken bizde 100 euro civarında. Daha gidilecek çok yol var, pazar büyüyor ve potansiyel çok yüksek. Birçok ilaç ve kozmetik ürünü henüz pazarda yok. Biz de hızla büyüyen OTC pazarından daha büyük pay almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gerekli yatırımlar yapıldı

Pazarın önemli oyuncularından biri olduklarını anlatan Tufan Diker, şöyle devam etti: “Medfors ilaç halen pazarlamakta olduğu gıda takviyeleri, medikal cihazlar ve kozmetik ürünleri üzerine Avicenna markasını da katarak son yıllardaki hızlı büyümesini 2015’te de sürdürmeye hazır. Avicenna ile 3 aydır işleri katlayarak gidiyoruz. Ulusal ve uluslararası firmalarla iş birliklerimizi ve istihdamı da artıracağız.”

Medfors İlaç’ın bu ay pazara sunacağı Protect UV Plus; cilt lekelerinden sivilceye, gebelik maskesi denilen lekelere kadar birçok problem için kullanılabiliyor.