Gazete Vatan Logo

5 km uzakta saklanmış!

Kaçışının detayları ortaya çıkmaya başladı

5 km uzakta saklanmış!

Dink cinayetinin azmettiricisi ‘Büyük AbiErhan Tuncel, 38 günlük firarın ardından önceki gün yakalanmıştı. Tuncel’in bunca zaman resmi makamlara bildirdiği Kumburgaz’daki evine 5 kilometre uzakta bulunan bir villada saklandığı anlaşıldı.

Hrant Dink Davası’nda hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra 38 gündür firari olan Erhan Tuncel, önceki gün Büyükçekmece’ye bağlı Celaliye’de E-5 karayolunun hemen kenarında bulunan 18 Mart Caddesi’nde Aranan Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Üzerinde cep telefonu bulunmayan ve eşofman giyen Tuncel’in yeri, irtibat kurduğu bir kişinin teknik ve fiziki takiple izlenmesiyle tespit edildi.
5 km uzakta saklanmış
Siviller deşifre oluyordu

Celaliye’de yakalanan Erhan Tuncel için düzenlenen operasyon sırasında polis ekiplerinin de karşı karşıya geldiği öğrenildi. Sivil olarak bölgede bulunan Aranan Büro Amirliği ekipleri dikkatli bir vatandaş tarafından şüpheli görülerek Kumburgaz Polis Merkezi’ne bildirildi. Bunun üzerine Kumburgaz Polis Merkezi’nden resmi araçlı iki polis ekibi, sivil dedektiflerle bölgede karşılaştı. Resmi polislerin kimlik sorduğu sivil dedektiflerin polis olduğu ortaya çıkınca iki ekip Kumburgaz Polis Merkezi’ne döndü. Kumburgaz polisi de operasyonu bu şekilde öğrendi.


Camları siyah perdeli

Erhan Tuncel’in aranmadan önceki son 5 ayını ise yakalandığı Celaliye’ye 5 km. uzaklıktaki Kumburgaz İstanbul Caddesi’nde bulunan Dalgıç Sitesi’nde kiraladığı evde geçirdiği ortaya çıktı. Resmi kayıtlarda da Tuncel’in adresi olarak görülen bu sitenin girişinde yer alan ve Antalya’da yaşayan emekli bir askere ait olan daire, Tuncel’e eşyalı olarak 350-400 lira TL civarında bir ücrete bölgedeki bir emlakçı tarafından kiralandı. Haziran ayından beri pencerelerini siyah perdelerle kapattığı dairede yaşayan Tuncel’in arama kararının çıkmasıyla evden ayrılarak ortadan kaybolduğu, kalan eşyalarını ise iki arkadaşının siyah bir minibüsle gelerek aldığı öğrenildi.


‘Gazetelerde fotoğrafı çıkınca tanıdık’

Sitenin girişindeki Dalgıç Marketi işleten Gülbey Taştan, “Sessiz kendi halinde biriydi. Marketten genelde sepet sarkıtarak sigara, ekmek ve kahvaltılık yiyecekler alırdı. Biz de kendisini yakalama kararının ardından, gazetelerde fotoğrafının yayınlanmasıyla tanıdık” dedi.

İKİNCİ KEZ TUTUKLANAN BÜYÜK ABİ:

156 Jandarma’yı aradım ‘Karakola git’ dediler!

Önceki geceyi Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’nde geçiren Erhan Tuncel, dün adliyeye sevk edilerek hakim karşısına çıkarıldı. İlk olarak Yargıtay’ın bozma ilamı okunup diyecekleri sorulan Tuncel, “Bozma kararını kabul etmiyorum. Daha önce hakkımda verilen beraat kararında direnilmesini istiyorum” dedi. Tuncel ifadesinde Dink suikastını defalarca ihbar ettiğini de tekrarladı: “Hiçbir örgüt üyesi kollukla çalışmaz. Mc Donald’s olayını ben çözdüm. Ben bu sanıkların eylem yapmaması için 18 kez ihbar ettim. Sanıklarla eylemi yapmamaları konusunda defalarca görüştüm. Eylemin talimatını da Yasin Hayal verdi. Hakkımda yakalama kararı çıkartıldığı gün 156’yı aradım. Bana karakola teslim olmamı söylediler. Ben savcılığı da arayarak savunmam bittikten sonra teslim olacağımı söyledim. Savunmamı hazırlıyordum. Kaçmak gibi bir durumum yoktur. Ayrıca yurtdışı yasağım yoktu. Dünyanın her yerinde akrabalarım vardı. Hiçbir yere gitmedim.” Tuncel, ‘kuvvetli suç ve kaçma şüphesi’ gerekçeleriyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DAMLA GÜLER / VATAN İSTİHBARAT)

Haberin Devamı