Gazete Vatan Logo

5'inci kez o listede

KONE, üst üste 5'inci kez en yenilikçi şirketler listesine girmeye hak kazandı.

Ünlü ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en yenilikçi 100 şirketini açıkladı. Asansör ve yürüyen merdiven sektöründe bir dünya lideri olan KONE,üst üste beş yıldır yer almayı başardığı listeye 48. sıradan girdi. KONE, aynı zamanda Avrupa’nın da en yenilikçi 5. şirketi konumunda bulunuyor.

48. sırada yer aldı

1910 yılında Finlandiya'da kurulan ve dünyada olduğu gibi ülkemizde de asansör pazarının zirvesinde yer alan KONE,inovasyona verdiği önemin ve bu konuda yaptığı çalışmaların karşılığını almaya devam ediyor.KONE, son olarakForbes tarafından dünyanın ilk 100 yenilikçi şirketi listesinde 48. sırada gösterildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan KONE Corporation Başkan ve CEO’su Henrik Ehmrooth“Yenilikçilik alanındaki kabiliyetlerimizin takdir görmesinden son derece büyük bir gurur duyuyoruz. Bu, aynı zamanda insan erişiminde en iyi çözümleri sunma ve kentsel yaşamı geliştirme konusundaki kararlılığımızın da bir göstergesi.” şeklinde konuştu.

Finlandiya, Almanya, Hindistan, İtalya, Çin ve Amerika'daki Ar-Ge merkezlerinde yaptığı çalışmalarla 3.000'den fazla patente sahip olan KONE, 1996 yılında ilk makina dairesiz asansörü pazara sunarak sektöründe çığır açan şirket olarak biliniyor.

Haberin Devamı

KONE’nin son yeniliklerinden biri de geleceğin asansörlerinin, halen ulaşılabilen yüksekliğin iki katı olan 1 kilometrelik seyahat yüksekliğine ulaşmasına imkan sağlayan KONE UltraRope asansör kaldırma teknolojisi. Bu teknoloji, tamamlandığında bir kilometrenin üzerindeki bir yüksekliğe ulaşacak olan ve dünyanın en yüksek binası olması beklenen Suudi Arabistan’daki KingdomTower’da kullanılacak. Diğer önemli bir yenilik ise KONE insan erişimi çözümleri ailesi. Bu çözümler, bina içerisindeki insan erişimini her zamankinden daha sorunsuz ve akıllı bir hale getiriyor.

Forbes dergisinin sıralaması, “Yenilikçilik Değeri” adı verilen ve şirketlerin piyasa değeri ile mevcut iş faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışlarının net güncel değeri arasındaki farka karşılık gelen bir ölçeğe göre belirleniyor.