Gazete Vatan Logo

5’inci kez bomba notu!

İstanbul-Basel uçağı tuvaletindeki ‘bomba var’ ihbarından 12 saat sonra bu kez İstanbul-Tokyo uçağında aynı not bulundu!

THY’nin İstanbul-Tokyo seferini yapacak uçağı, tuvaletinde bulunan “bomba var” yazılı not nedeniyle yaklaşık 4,5 saat gecikmeli havalandı. İstanbul-Basel seferini yapan uçağın tuvaletinde dün, “ Bomba var “ yazılı notun bulunmasının ardından uçak Atatürk Havalimanı’na dönmüş ve ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı. Olayın üzerinden 12 saat geçmeden saat 01.15’te İstanbul-Tokyo seferini yapacak olan THY uçağının tuvaletinde de yine uçakta bomba olduğuna ilişkin bir not bulundu. Uçak bunun üzerine güvenli bir alana çekilerek aranırken ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Uçak saat 05.42’de havalanabildi. Son 1 ay içinde THY uçaklarına yapılan bomba ihbarı sayısı böylece 6 oldu. THY’yi zarara sokan bomba ihbarlarında dün İstanbul-Basel seferini yapan uçağındaki notun üzerinde parmak izi bulunmuştu.

Kim veya kimler?

Asılsız çıkan bu ihbarları yapanların kimliklerinin tespiti için bomba uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken Türk Hava Yolları uçaklarına bu ihbarların neden yapıldığı tartışılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Uçaklar İstanbul çıkışlı

İhbarın yapıldığı 5 uçağında İstanbul kalkışlı olması dikkat çekerken ilk ihbar İstanbul-Narita uçağında başladı.

- 29 Mart’ta İstanbul-Narita seferini yapan uçağının tuvaletinde “ C-4 Cargo” yazan bir yazı bulundu. C-4 bomba imalatında kullanılan bir madde olduğu için ihbar olarak kabul edildi ve uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndü.

- İkinci olay ise bir gün sonra THY’nin İstanbul’dan Sao Paulo seferini yapan uçağının tuvaletinde “bomba” yazılı bir kağıt bulundu.

- Bu kez Afrika’da Fas üzerinde bulunan THY uçağı, Kazablanka Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.

- 1 Nisan’da İstanbul-Lizbon seferini yapan THY uçağı Atatürk Havalimanı’nda kalktıktan bir süre sonra hostesler servis yaparken tepsi içinde pingpon topu büyüklüğünde yabancı bir cisim buldu. Bunun üzerine uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Cismin daha sonra hoparlör olduğu anlaşıldı.

- 17 Nisan’da İstanbul-Basel seferini yapan THY uçağının tuvaletinde, “ Kargo da bomba var” yazılı bir dosya kağıdı buldu. Bunun üzerine THY’nin “Serik” adlı uçağı Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Ancak bu kez uzmanlar kağıt üzerinde parmak izine rastladı.

Haberin Devamı

- Son olarak dün THY’nin İstanbul-Tokyo seferini yapacak uçağı, tuvaletinde bulunan “bomba var” yazılı not nedeniyle yaklaşık 4,5 saat gecikmeli havalandı.

THY’nin, uçaklarına konulan ‘bomba var’ notu nedeniyle 100 binlerce euro zarara uğradığı belirtildi. Önceki gün yapılan ihbardaki yazılı kağıtta ise ilk kez parmak izlerine rastlandığı öğrenildi. Örnekleri inceleyen polis, THY personeli dahil tüm yolcuların parmak izlerini bu veriyle karşılaştırıyor.