Gazete Vatan Logo

5 ilde PKK operasyonu!

ŞANLIURFA merkezli olarak polis tarafından 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, geçen 4 Nisan günü gerçekleştirilen PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlamalarına katılıp terör örgütü propagandası yaptığı saptanan 15 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında bulunan 18 yaşındaki bir kadın ise 6 aylık bebeğini bırakacak kimse olmadığı için polisin başvurusu sonrası savcılık tarafından çocuğuna bakması için gözaltına alınmadı.

Geçen 4 Nisan’da Halfeti’de toplanan yaklaşık 13 bin kişi, Öcalan’ın doğum yeri olan Halfeti’ye bağlı Ömerli Köyü’ne gitti. Ömerli Köyü’ne giden kalabalık, burada Öcalan’ın doğduğu evi ziyaret edip duvardaki fotoğrafları öperek bahçesindeki toprağı yanında götürdü. Yaşananların ardından güvenlik güçleri, düzenlenen etkinlikte terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atıp poster ve örgütü simgeleyen bez parçalarını taşıyan kişileri kamera kayıtlarından tek tek belirledi.

5 İLDE OPERASYON

Yapılan çalışmanın ardından savcılıktan izin alan Terörle Mücadele Şubesi polisleri, saat 05.00 sıralarında etkinliğe katıldıkları saptanan kişilerden 16’sını yakalamak için Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Muş ve Elazığ’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda aralarında etkinliğin düzenleme kurulunda yer alanların da bulunduğu; Mahmut Doğu, Burhan Karakoç, Selahattin Kaya, Cevdet İsmailoğulları, Hatice Makas, Nusret Akın, Ömer Koç, Azat Çakıcı, Hasan Uyanık, Abdullah Durak, Mehmet Eren, Kemal Çakmak, Aydın Canpolat, Ferhat Canpolat, Abdullah Futsi ve Fatma Keskin gözaltına alındı.

6 AYLIK BEBEĞİ OLAN ANNE BIRAKILDI

Polisin Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’nde düzenlenen operasyonda, Fatma Keskin 6 aylık bebeği ile gözaltına alındı. Genç kadın, hasta olan bebeğine süt vermesi gerektiğini ve bırakacak kimsesi olmadığını söyledi. Bunun üzerine polis, annenin durumunu göz önünde bulundurarak konuyu Cumhuriyet Savcısı’na aktardı. Halfeti Cumhuriyet Savcısı, polislerin aktardığı konunun ardından genç kadının gözaltına alınmamasını ve ifadesinin evde alınıp, daha sonra adliyeye sevk edilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine Keskin, olaya ilişkin polis tarafından ifadesi alındıktan sonra bebeğine bakması için evinde bırakıldı.
Operasyonda şüphelilerin evlerinde yapılar aramalarda bulunan örgütsel içerikli dokümanlar, yasak yayınlar ile bilgisayarlara da el konuldu. Gözaltına alınmalarının ardından Şanlıurfa’ya getirilen 15 şüphelinin, Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanmalarına da başlandı. Polis sorgusu süren şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından; ’terör örgütü propagandası yapmak’, ’suç ve suçluyu övme’ suçlarından adliyeye sevk edilecekleri açıklandı.

Öte yandan, polisin PKK elebaşı Öcalan’ın doğum gününe ilişkin görüntü incelemesinde; etkinliğe katılarak terör örgütü lehine slogan atıp, örgüt propagandası yaptığı saptanan kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonlarının süreceği de öğrenildi.

Haberin Devamı