Gazete Vatan Logo

5 dolarlık bilgisayar Raspberry Pi Zero tanıtıldı

Uygun fiyatlı bilgisayar çözümleriyle ismini duyuran Rasperry Pi bu defa işi abarttı. Şirketin yeni mini bilgisayarı sadece 5 dolar fiyatlı.

5 dolarlık bilgisayar Raspberry Pi Zero tanıtıldı

Ucuz, küçük ve modifiye edilebilir bilgisayarlarıyla birçok kullanıcının gözdesi haline gelen Raspberry Pi, son ürünü Raspberry Pi Zero’yu resmen açıkladı. Şirketin yeni mini bilgisayarı selefi Raspberry Pi 1’e göre %40 daha hızlı çalışıyor. 5 dolar fiyatıyla dünyanın en ucuz bilgisayarı olmayı başaran Zero, 65mm x 30mm x 5mm’lik ebatlarıyla da dünyanın en küçük bilgisayarı unvanını elde ediyor.

Dünyanın en küçük ve en ucuz bilgisayar: Raspberry Pi Zero

1GHz frekans hızında çalışan ARM11 Broadcom BCM2835 işlemcisinden güç alan Zero’da 512MB RAM yer alıyor. Mikro SD kart girişi sayesinde depolama alanı kullanıcıya bırakılan Zero’da ayrıca 1080p 60fps video çıkışı sağlayan mini HDMI bağlantı noktası, veri ve güç için mikro USB yuvası ve iki adet USB girişi yer alıyor.

Raspbian işletim sistemiyle çalışan Zero Scratch, Minecraft, Sonic Pi gibi temel programlama yazılımlarını çalıştırabilecek. Amerika ve İngiltere’de Micro Center aracılığıyla satışa sunulacak 5 dolarlık bilgisayar ayrıca The MagPi dergisinin aralık sayısını satın alan kullanıcılara ücretsiz verilecek.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - 5 dolarlık bilgisayar Raspberry Pi Zero tanıtıldı

''Lumia Camera'', Windows 10 yüklü Lumia 1020 için yayınlandı