Gazete Vatan Logo

5 bin kişilik ‘Şok’

Yıldız Holding, Şok Market’te 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yıldız Holding’in Başkanı Murat Ülker, “Bu yıl holding olarak Türkiye’ye 800 milyon liralık yatırım yapıp 5 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Böylece Türkiye’deki istihdamımızı yüzde 10’un üzerinde artırmış olacağız” dedi

5 bin kişilik ‘Şok’

2016’nın hızlı tüketim ürünleri kategorisinde en hızlı büyüyen perakendecisi olan Şok Market de istihdam seferberliğinde yerini aldı. Şirket, bu yıl 5 bin yeni kişiyi işe alacak. Esenyurt’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı mağaza açılışında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Bugün itibariyle 56 bin kişiye ulaştık. Çalışanlarımızın 40 binini Türkiye’de istihdam ediyoruz. Hammadde aldığımız 50 binin üzerinde çiftçimizi, distribütörlerimizi, plasiyerlerimizi ve hizmet aldığımız şirketleri de dikkate alırsak 1 milyona yakın kişinin sorumluluğunu taşıyoruz” diye konuştu.

Ülker, bu yıl Türkiye’ye 800 milyon liralık yatırım yapıp 5 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacaklarını kaydederek, “Böylece istihdam seferberliğinde üzerimize düşen görevi yerine getirip Türkiye’deki istihdamımızı yüzde 10’un üzerinde artırmış olacağız” değerlendirmesini yaptı. Her gün 3 Şok Market açtıklarını kaydeden Ülker, “Yıldız Holding’in 80 fabrikası var. Bunun 60’a yakını Türkiye’de. 200 binden fazla müşterimiz var. Müşterilerimizin ayaklarına giderek hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu da büyük bir istihdam gerektiriyor. Çalışanlarımızın üçte biri Ankara’nın doğusunda” dedi.

Haberin Devamı

İş arayanı göndeririz!

Bakan Müezzinoğlu da şu değerlendirmede bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın destekleriyle çalışma hayatında yeni bir milli seferberlik başlattık. 1 yıl süresince devlete ait ister sigorta primi, ister sağlık sigortası primi, ister işsizlik fonu, ister diğer vergileri vatandaşımız adına, çalışmak isteyen adına biz üstleniyoruz. İş arıyorum diyen gelsin bizi bulsun. Biz de Murat Bey’e, Ali Bey’e göndeririz.”

‘Her gün 3 mağaza açacağız’

Şok Market CEO ‘su Uğur Demirel, şirketin 2011 yılında Yıldız Holding bünyesine katıldığında 1.200 mağazası ve 4 bin 500 çalışanı olduğunu ifade etti. Uğur Demirel, “2016 yılını 4 bin mağaza ve 17 bin çalışanla kapattık. Yani 4 yılda 4 katı büyüdük. 2017 yılında da her gün 3 mağaza açmayı hedefliyoruz”değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı