Gazete Vatan Logo

5 bin iş liderini yurda getirecek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, G20’nin iş dünyası kolu olan B20’de dönem başkanlığı görevini devraldı. TOBB’dan yapılan açıklamaya göre, B20 Avustralya Başkanı Richard Goyder, G20 Liderler Zirvesi ve B20 toplantılarına katılmak üzere Avustralya’da bulunan Hisarcıklıoğlu’na görevi devretti. Devir teslim sonrası B20 temsilcileri ile bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizin G20 ve B20 dönem başkanlığının sadece G20 üyeleri için değil, tüm ülkeler için verimli olacağına inanıyorum. B20 sürecine elimizden geldiğince iş dünyası liderlerini dahil etmemiz gerekiyor” dedi.

B20 Türkiye’nin tüm yıla yayılacak ve yaklaşık 5 bin iş dünyası liderini Türkiye’ye getirecek etkinliklerinin planlamasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, ilk 6 çalışma alanının kesinleştiğini bildirdi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, B20’yi sadece büyük ve çok uluslu şirketlerin tekelinden çıkaracaklarını vurgularken, KOBİ’lerin de G20’nin desteğine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

KOBİ görev gücü yolda

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin B20 Dönem Başkanlığı döneminde en büyük katkısının KOBİ’ler ve Girişimcilik alanında yeni bir görev gücü kurulması olacağını söyledi.