Gazete Vatan Logo

5 bin dolarlık iş fırsatı

Cruise'ların SPA'ları Türk gençlerine emanet

5 bin dolarlık iş fırsatı

Türkiye'nin ilk özel meslek akademisi olan MC Akademi kuaförlük ve güzellik uzmanlığı konusunda eğitim verdiği Türk gençlerine uluslararası bir kariyer fırsatı sunuyor. Dünyadaki 160 Cruise yolcu gemisinin Spa bölümü işletmecisi olan Londra merkezli Steiner firması çalışan olarak akademinin yetiştirdiği yaklaşık 500 genci işe alacak. Maaşlar 2 bin ile 5 bin dolar arası olacak iş fırsatı için gerekli tek şey yabancı dil.

Hayatları değişecek

İngiliz SPA işletmecisi Steiner firması, Miray International ve MC Akademi anlaştı. Artık Türk gençler İngiliz Cruise gemilerinin SPA'larında güzellik hizmeti verebilecek. Mesleğe 19 yaşında çırak olarak başlayan Mustafa Koç kısa zamanda kendini geliştirip saç kesimi ve taramasında dünya birincisi oldu. Mesleğinde zirveye çıkan Koç artık bildiklerini öğretmek amacıyla 2007 yılında kurduğu MC Akademi'den bugüne kadar 3 bin 500 öğrenciyi mezun etti. İstanbul'da Osmanbey, Gaziosmanpaşa ve Maltepe ile Adapazarı'nda olmak üzere Milli Eğitim Kurumu'nun atadığı öğretmenlerin ders verdiği toplam dört okulu bulunuyor. Öğrencilerin pratik yapabilecekleri uygulama salonları var. Kursu bitirince alınan sertifaka ise uluslararası geçerliliğe sahip. Akademide şu an 400 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Mustafa Koç, "Bu kişilere daha önceden Türkiye'de istihdam sağlıyorduk. Şimdi bu anlaşmayla dünyaya açılıyor ve Türk gençlerine hayatlarının fırsatını sunuyoruz." dedi.

Türkler kuaförlükte dünya birincisi

MC Akademi Kurucusu Mustafa Koç artık sadece Türkiye'ye değil dünyaya kuaför yetiştirdiklerini belirterek "Türkiye'nin istihdam sorunu var, dünyanın ise iş gücüne ihtiyacı var. Türk kuaförler dünyada sanatsal açıdan bir numara. O yüzden tercih ediliyorlar. Biz de buna eğitim vererek aracılık ediyoruz. Yaptığımız bu anlaşmayla 5 bin kişilik Cruise yolcu gemilerine 500 Türk gencini göndereceğiz." dedi.

5 bin dolara kadar maaş

Mustafa Koç "MC Akademi, Miray international ve Steiner işbirliğiyle sağlanan kariyer fırsatı için, İngilizce veya Almanca bilen, 21 yaşından gün almış, Kuaför, Güzellik Uzmanı ,Manikür, Pedikür, Protez tırnak, Masaj Terapist adayları başvurabilir. İlgili eğitimlerden herhangi birinde uzmanlaşmamış olanlar ise Mc Akademi’den alacağı 3 ila 6 aylık eğitimlerle adaylar arasına girmeye hak kazanabiliyor. Ayrıca ‘MC AKADEMİ’ eğitimlerde İngilizce bilmeyen adaylara mesleki İngilizce dersleri de vermektedir." edi. Koç gidecek olan gençlerin herbirinin hayatının değişeceğini belirterek "Biz ne yapacağını bilemeyen gençlere sıfırdan meslek edindiriyoruz." dedi.

Dünyayı gezip görecekler

Steiner firması ise dünya üzerinde toplam 160 Cruise gemisinin SPA bölümünün işletmeciliğini yapıyor. 1920'lerde kraliçenin kuförlüğünü yapan Steiner ailesi 1963'te gemilerin SPA'larını işletmeye başladı. Bugün dünya üzerinde 90 ayrı otelin ve 160 cruise gemisinin SPA bölümünü işleten Steiner şirketinin Avrupa Müdürü İngrid Borst Amerikan borsasında dünyada kendi branşında bir numara olduklarını belirterek "Gemide çalışacak gençlerin hayatlarının serüveni yaşacaklarını söyledi. Borst "Gençler bir yandan dünyayı gezecek diğer yandan 40 değişik ülkenin insanıyla tanışıp kaynaşma imkanı bularak ufuklarını genişletecekler. Uluslararası bir kariyer yaparken dünyanın bir çok yerini görüp tanıma imkanı bulacak ve uzun vadede bir serüven yaşacaklar. " dedi.

Eğitimi tamamlayan Miami'ye

Maaşların 2000 dolardan başladığını belirten Borst her gemide SPA bölümünün 6 bin metrekarelik bir alan kapladığını çalışacak kişilerin yılda 2 ay tatil ve haftada 1,5 gün izinli olduğunu vurguladı. İngrid Borst eğitimini tamamlayan gençlere isimlerine alınan uçak biletleriyle Miami'ye gönderip gemisine bindirileceğini ve her çalışana uluslararası sağlık sigortasının yapıldığını da ekledi.

Haberin Devamı