Gazete Vatan Logo

5.1 yıkıyordu!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, önceki gün saat 02.28’te Malatya’nın Hekimhan İlçesi merkezli 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

5.1 yıkıyordu!

Deprem, Hekimhan’ın yanı sıra Malatya kent merkezi ve diğer ilçelerden de hissedildi.5.1 büyüklüğündeki depremin ardından dün saat 12.12’ye kadar, yine Malatya Hekimhan merkezli, büyüklükleri 1.4’le 3.4 arasında değişen toplam 58 deprem daha meydana geldi. Sarsıntıların sürdüğü bölgedeki halkın büyük çoğunluğu, günü evlerinin dışında geçirdi. Aynı süre boyunca merkez üssü Malatya Darende ve Kuluncak olan, büyüklükleri 1.5 ile 2.5 arasında değişen 6 deprem meydana geldi.

Depreme uykularında yakalanan bölge halkı büyük korkuyla evlerinden sokaklara çıktı. Büyük korkuya neden olan depremde bir duvarın yıkılması sonucu 1 çocuk hafif yaralandı, Dursunlu Köyü’nde 5, Kocagözü Köyü’nde ise 3 evde büyük hasar oluştuğu bildirildi. Güzelyurt Mahallesi’ndeki Merkez Camisi’nin minaresinin de bazı bölümleri yıkıldı.