Gazete Vatan Logo

4x4 segmentine Fransız öpücüğü

Koleos, Fransız Renault’nun ilk crossover modeli unvanına sahip

Araç, Fransız üreticinin yüzde 80.1 hissesine sahip olduğu Samsung tarafından Güney Kore’de üretiliyor. 4.52 metre uzunluğa ve 1.85 metre genişliğe sahip Koleos, çok amaçlı kullanım özelliklerine sahip. Araç, hem arazide hem de asfaltta kullanılabiliyor. Ön konsolda yer alan düğme sayesinde Koleos’un All mode 4x4-i sistemi kontrol edilebiliyor.

Sürücü istediği zaman aracın aktarma şeklini 4x2’ye ayarlayabiliyor. Rampa Kalkış Sistemi ise eğim açısı 10 derecenin üzerinde olan yokuşta, kalkış anında devreye giriyor ve aracın kaymasını önlüyor. İniş Hız Konrol Sistemi de iniş eğimi 10 derece veya daha fazla olduğu zaman sürücünün frenle müdahale etmesine kalmaksızın, hızın otomotik olarak 7 km/s’de sabit kalmasını sağlıyor. Böylece dik yerlerden inişlerde güvenlik artırılmış oluyor.

Renault Koleos’ta 150 bg ve 175 bg güç üreten 2.0 dCİ dizel motor yer alıyor. Araçta, 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri var.

Koleos’ta ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, yan ve perde hava yastıkları, acil fren durumunda otomatik yanan dörtlü flaşörler, kaza durumunda otomatik olarak açılan kapı kilitleri, otomatik park freni, kapıların hareket sonrası otomatik kilitlenmesi, sis farları, elektrikli ısıtmalı yan aynalar, soğutmalı torpido gözü, anahtarsız sistem, çift bölgeli otomatik klima, deri direksiyon ve vites topuzu gibi ekipmanlar standart olarak bulunuyor.

Haberin Devamı