Gazete Vatan Logo

4G’ye hazırız, bekliyoruz

Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, 112 ülkede 4G teknolojisinin kullanıldığını belirterek, “Turkcell ve Türkiye olarak da 4G’ye hazırız, sürecin başlamasını bekliyoruz” dedi

Dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetleri vizyonunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde açıklayan Turkcell’in Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, artan data talebini de göz önüne aldıklarında 4G’ye geçişin önünde bir engel görmediklerini söyledi. Kuruöz, “Turkcell’in ve Türkiye’nin insanımıza bu olanağı sunacak gücü var. 4G’ye hazırız ve sürecin başlamasını bekliyoruz” dedi.

Turkcell olarak 4G için çalışmalarına durmaksızın devam ettiklerini kaydeden Kuruöz, “4G için güçlü fiber internet ağı şart. Turkcell Superonline ile 2008 yılından beri fiber yatırımlarımıza devam ediyoruz ve şu anda 33 bin kilometrelik bir ağa ulaşmış durumdayız. Dünyadaki trende uygun olarak 4G teknolojisini mobil iletişim teknolojisi kullanan müşteriler ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

Oyunla 4G deneyimi

Turkcell’in KKTC’de gerçekleştirdiği etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in canlı şebekesi üzerinde 4G hızıyla indirme yapmadan, internetten 3D video gösterimi gerçekleştirildi. Basın mensupları aynı zamanda bir test videosunu Turkcell T50 akıllı telefon üzerinden YouTube’a yükleyerek 4G ile elde edilebilecek yükleme hızına bizzat tanıklık etti. Etkinlikte, 4G sayesinde çevrimiçi gecikme zamanındaki azalmayı göstermesi açısından internet üzerinde gerçek zamanlı oyun oynandı.

Haberin Devamı

Turkcell, 2009’da 3G hızında interneti Türkiye’ye getirmişti.

Turktell ile Fizzy birleşiyor

Turkcell, bağlı ortaklıklarından Turktell Bilişim Servisleri A.Ş. ile Fizy İletişim A.Ş.’nin birleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına karar verdiğini bildirdi. Turkcell, bağlı ortaklıklarından Turktell Bilişim Servisleri AŞ ile Fizy İletişim AŞ’nin birleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına karar verdiğini bildirdi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şu şekilde verildi: “Şirketimiz Yönetim Kurulu, Turkcell Grubu’nun mevcut iştirak yapısının sadeleştirilerek daha verimli hale getirilmesi ve operasyonel maliyetlerin azaltılması amacıyla bağlı ortaklıklarımız olan Turktell Bilişim Servisleri A.Ş.’nin devir almak suretiyle Fizy İletişim A.Ş. ile birleşmesi için gerekli çalışmaların yapılmasına karar vermiştir.”

Haberin Devamı