Gazete Vatan Logo

4G’ye hazır ‘çok yaman’ telefon!

Turkcell, Türkiye’nin operatör markalı ilk 4G destekli telefonu T50’yi tanıttı. T50’nin 699 TL’ye satılacağını söyleyen Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, “Çok yaman bir telefon. Artık Süreyya’nın elinde bu telefonu göreceksiniz” dedi

Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini ekledi. Turkcell T50 adını taşıyan cihaz, Türkiye’nin operatör markalı ilk 4G destekli telefonu olma özelliği taşıyor. 150 Mbps hız desteğiyle gelen 4G’li Turkcell T50 699 TL’ye satılacak. Turkcell T40 ile Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonuna imza atan Turkcell, T50’nin de üretiminin bir kısmını Türkiye’de yapacak.

T50’nin Kıbrıs Kaya Artemis otelinde yapılan tanıtımında konuşan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, önce data trafiğinin ulaştığı yeri özetledi: “2009’da 3G’li hayat başladığında data trafiğini 1 alırsak bugün 160’a çıktı. Yüzde 160’lık bir artıştan söz etmiyorum, 160 katlık bir artış oldu diyorum.” Ardından ekledi: “2023’e geldiğimizde 10 bin katlık bir artış olacak.”

Çok hızlı bilgisayar gibi

İşte bu veriler akıllı cepakıllı telefonları öne çıkarıyor. Zaten Turkcell’in T serisi macerası da biraz böyle başladı. İlk T10, 2.8 inç ekrana sahipti. Dün Ciliv’in tanıttığı T50 ise 5 inç ekranıyla dikkat çekiyor. Ciliv yeni cihazı, “Çok yaman bir telefon. Artık ben de bunu kullanacağım. Süreyya’nın elinde bu telefonu göreceksiniz” diyerek tanıttı.

T50, ayrıcalıklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak iki özelliği var ki hakikaten telefonu rakiplerinden ayırıyor. T50 herşeyden önce 4G uyumlu bir telefon. İkinci önemli özelliği ise fiyatı. Benzerleri ortalama 1.699 TL’ye satılırken T50 sadece 699 TL’ye satılacak. Ciliv, yeni telefonun özelliklerini şöyle özetledi: “Kolay alınabilir bir telefon yapmak istedik. T50 yeni dünyaya hazır bir telefon. 130 gram, hafif... Kolay arayüzü ile bugüne kadar akıllı telefonlardan uzak durmuş, korkmuş insanlara da kullanım kolaylığı sunacak. Çok güçlü, 2 sene önceki bilgisayarlardan çok daha hızlı bir bilgisayar artık cebimizde...”

1.5 milyon kişiye ulaştı

Turkcell olarak akıllı telefonları lüks değil, insanların hayatını kolaylaştıran, bilgiye ulaştıran birer cep bilgisayarı olarak gördüklerini yineleyen Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü: “T serisi cihazlarımız bugüne dek 1.5 milyon kullanıcıya ulaştı. Her 10 kişiden 7’si ilk defa T serisi ile akıllı telefona geçti. T50’nin yerli üretim adedi Turkcell T40’tan daha fazla olacak. Hem günümüzün 43.2 Mbps’ye varan çift taşıyıcılı internet teknolojisini hem de 150 Mbps’yi bulan geleceğin 4G teknolojisini destekleyen T50 ile bilgiye ve eğlenceye her an her yerden turbo internet hızında erişmek mümkün.”

Sağlıklı aksesuar

T50’NİN en dikkat çekici aksesuarı, T-Fit adını taşıyan her tarza uyacak akıllı bileklik. T-Fit ile attığınız adım sayısı, kat ettiğiniz mesafe, harcadığınız kalori gibi bilgileri sağlıklı bir yaşam için takip edebileceksiniz. Aynı zamanda saat ve titreşimli alarm özelliği taşıyan bileklik, uyku kalitesi bilgilendirmesi de yapabiliyor. T-Fit’e tarifeye ek ücretlerle sahip olunabilecek.

Gülünce tanıyor gürültüyü engelliyor

TURKCELL T50, ekran büyüklüğü ile göz dolduruyor. Cihaz, T serisinin ilk 5 inç HD ekranlı telefonu. 4 çekirdekli işlemciye sahip T50, hızı ve performansıyla bir bilgisayarı aratmıyor. Turkcell T50, 13 MP arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde etmeyi sağlıyor. 2 MP ön kamera ve kamera uygulamasının özellikleri ise en güzel “selfie”ler için ideal. Çekim kalitesinin haricinde T50’nin kamerada iddialı olmasının bir nedeni de Turkcell için geliştirilen kamera uygulaması. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları ek bir uygulamaya gerek kalmadan seçtikleri filtreyi ekleyerek istedikleri an paylaşabilecek. T50’nin kamerası HDR kalitesinde çekim yapabilme, panoramik çekim ve gülümseme tanıma gibi özelliklere de sahip. Cihazın HD Ses ve gürültü engelleme özellikleri duru ve anlaşılır ses iletimi sağlıyor. Turkcell TV+, Turkcell Müzik, Turkcell Video, AppMarket uygulamalarıyla gelecek. T50 müşterileri, kılıf ve kapaklarını özel indirim fırsatıyla kişiselleştirebilecek.

Haberin Devamı