Gazete Vatan Logo

4A SGK borç sorgulama ve TC ile GSS borç sorgula işlemleri!

4A SGK borç sorgulama işlemlerini ve TC ile GSS borç sorgula işlemini internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

4A SGK borç sorgulama ve TC ile GSS borç sorgula işlemleri!

Emekli olmak isteyen vatandaşlar 2 önemli şartı yerine getirmelidir. İlk olarak emeklilik yaşınızın gelmiş olması lazımdır. Diğer şart ise çalışırken yatırmanız gereken prim ve sigortaları tamamlamanız gereklidir. Vatandaşlar çalıştıkları dönemde SSK, Bağ-Kur veya emekli sandığı kurumlarından birisine bağlı şekilde çalışırsa düzenli olarak prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşların sağlık ve hastane masraflarını bağlı oldukları kurumlar karşılamaktadır. Ayrıca bu yatırılan primler tamamlandığında vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Bu kurumlara ödemeniz gereken prim ve sigortaları ödemediğiniz zaman bir borç oluşabilir ve sosyal güvence konusunda bazı sorunlar oluşabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar BAĞ-KUR her ay prim ödemeleri gereklidir. Bu yatırılan primler ile Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık güvencesinden faydalanabilirler ve emeklilik yaşları geldiğinde emekli olabilirler. BAĞ-KUR bağlı olan vatandaşlar yatırması gereken prim miktarlarını bağ-kur borç sorgulama işlemi ile öğrenebilir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet sistemi altında yer aldığı için Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. Hiç bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşlar ise Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilir. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmeleri gereklidir. İstenilen belgeler ile birlikte gelir tespitinizi de yaptırdıktan sonra Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilirsiniz. Vatandaşlar gelir durumlarına göre belli miktarlarda prim ödeyerek Genel Sağlık Sigortasının sağlık güvencelerinden faydalanabilir. Genel sağlık sigortasından faydalanmak için bir miktar prim yatırmanız gereklidir. Yatırmanız gereken prim miktarlarını GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini de aynı BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi gibi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK, BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden kolay bir şekilde E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirmek için de sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra açılan giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT Kurumlarından 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler yer almaktadır. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bularak GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt bölümlerinden 4A hizmetleri bölümünün alt seçeneklerinden 4B borç durumunu seçerek BAĞ-KUR borç sorgulama, diğer hizmetler bölümünün alt seçeneklerinden Genel Sağlık Sigortası tescil ve prim borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı