Gazete Vatan Logo

4A ne zaman emekli olabilirim hesaplama online yapılıyor mu?

SSK yani 4A ne zaman emekli olabilirim hesaplama işlemi online olarak yapılabilen işlemlerdendir. Bu işlemi yaparak kaç yaşında emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Detaylar haberimizde.

4A ne zaman emekli olabilirim hesaplama online yapılıyor mu?

Tüm hayatını çalışarak geçiren vatandaşlar çalışma hayatlarının sonuna geldiklerinde artık emekli olmak isterler. Emekli olmak isteyen vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu bazı şartlar koymuştur. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar emekli olabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu şartlardan en önemlisi emeklilik yaşıdır. Emekli olabilmek için yerine getirmeniz en önemli şartlardan bir tanesi emeklilik için doldurulması gereken yaşı doldurmaktır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik yaşını kadın ve erkeklerde farklı olarak belirlemiştir. Emeklilik için doldurulması gereken yaş kadınlarda 55 iken erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir. Emeklilik için gerekli olan şartlardan bir tanesi de yatırılması gereken prim miktarlarının tamamlanmasıdır. Emekli olabilmek için yatırmanız gereken prim ve sigortalar vardır. Bu yatırılması gereken prim ve sigortaları yatırdığınız zaman Sosyal Güvenlik Kurumu sizin sosyal güvencenizi sağlar ayrıca bu prim ve sigortalar tamamlandığında bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Emekli olduktan sonra ise emekli maaşı alıp rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için geliştirmiş olduğu internet uygulamasının verdiği hizmetlerde bir o kadar fazladır. Ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşlardan internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan birisi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu interneti çok iyi bir şekilde kullanmaktadır. İnternet üzerinden bir çok uygulaması olan Sosyal Güvenlik Kurumunun bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar çok rahatlamıştır. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebileceğiniz çoğu işlemi artık internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamaları sayesinde internet olan her yerden bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun hesaplama programlarından birisi olan emekli maaşı hesaplama uygulaması sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi internet üzerinden hesaplayabilir ve öğrenebilirsiniz. Yada tam olarak ne zaman emekli olabileceğinizi bilmiyorsanız eğer ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Bu uygulamayı kullanabilmek için bazı emeklilik ve sigorta bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Çünkü hesaplama işlemi sırasında size bu bilgiler sorulacaktır. SSK ya bağlı olan vatandaşlar için SSK prim ödenen gün sayısı, hizmete başlama tarihi ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgileri sorulacaktır. Bu bilgileri bilmiyorsanız eğer Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek öğrenebilirsiniz. Yada SGK hizmet dökümü belgesi ile birlikte bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak emekli olabilecekleri yaşı öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Sigortalı bir işte çalışanlar yani SSK ya bağlı olan vatandaşların sosyal güvenceleri SSK tarafından karşılanmaktadır. Emeklilikleri de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacaktır. SSK ya bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için tasarlamış olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfaya cinsiyetinizi girmeniz gereklidir. Daha sonra doğum tarihiniz ile birlikte hizmete başlama tarihinizi de gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Özel durum bilgilerinde ise maluliyetinizi ve erken yaşlanma durumunuzu belirtmelisiniz. Mevcut bilgiler kısmında ise SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız ve yurtdışı gün sayınızı sisteme girdikten sonra 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde internet üzerinden kendi kurumları için tasarlanmış olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra emeklilik bilgileri bölümüne emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Özel durum bilgileri kısmına ise maluliyet durumu ve derecesi, erken yaşlanma durumu bilgileri girilmelidir. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlarda internet üzerinden kendi kurumları için tasarlanmış olan ne zaman emekli olurum uygulamasına girdikten sonra doğum tarihi bilgisini girmesi gereklidir. Cinsiyet bilgisini de girdikten sonra hizmete başlangıç ve bitiş tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelidir. Son olarak hizmet türünü de seçtikten sonra emeklilik yaşını hesaplayabilir.