Gazete Vatan Logo

SSK emekli maaşı nasıl hesaplanır? 4A emekli maaşı hesaplama…

Emeklilik maaşı hesaplama, emekliliğine çok az kalan birçok kişi tarafından merak edilen konuların başında gelir. Emeklilik maaşı hesaplama hizmet süresi ve prim miktarı dışında hizmet statüsüne göre de değişiklik gösterir. Bu yazımızda ise 4A statüsünde olan işçinin emeklilik maaş hesaplaması incelenecek. Peki, 4A emekli maaşı nasıl hesaplanır?

SSK emekli maaşı nasıl hesaplanır? 4A emekli maaşı hesaplama…

Emeklilik maaşı hesaplaması, birçok çalışan için yerini korumaya devam ediyor. Emeklilik yaşına az ya da çok kalsın fark etmeksizin vatandaş emekli olunca ne kadar maaş alacağını merak ediyor.

4A SSK EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emeklilik hakkı kazanmanın yolu, prim gün sayısı, hizmet süresi ve yaş kriterlerinden geçmektedir. Peki bu kriterler göz önüne alındığında, 4A emekli maaşı hesaplaması nasıl yapılır?

4A (SSK) çalışanları için emeklilik aylığı hesaplama:

4A emekli maaşı hesaplaması için e-Devlet ya da SGK üzerinden aylık hesaplama sayfasına girin. Sonrasında açılan sayfada yer alan T.C kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, Baba adınızı, Nüfusa kayıtlı olduğunu ili ve doğum tarihinizi girin. Bilgileri eksiksiz girdikten sonra sorgula butonuna basın. Böylece emeklilik aylığı hesaplama işlemi tamamlanmış olur.

Sorgulama işleminin yapılması için 3600 gün sigortalılık süresini doldurmanız gerektiğini hatırlatalım!

Ayrıca, emekli maaş sorgulayabilmek için e-Devlet şifresinin olması gerekir. E-Devlet şifresini ise PTT’den alır.

Haberin Devamı

Sisteme şifresiz giriş yapmak için ayrıca, ‘Mobil imza ile kimlik doğrulama’’, ‘’Elektronik imza ile kimlik’ ve ‘İnternet bankacılığı aracılığı ile kimlik doğrulama gibi alternatif doğrulama seçenekleri de vardır.

Kimlik doğrulama işleminin tamamlanmasının ardından sayfada yazılı bir metin karşınıza çıkacak. Bu metinde sisteme kayıtlı olan hizmet statüsüne göre bir hesaplama yapılacak. Hesaplama yaklaşık bir oran verir. Emekli maaşınızın ne kadar olacağı ile ilgili sorgulama otomatik olarak yapılacak ve görüntülenecektir.

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ