Gazete Vatan Logo

48 MP kameralı Honor V20 resmen tanıtıldı!

Honor, ön kamerası ekrana gömülü ilk telefonu olan Honor V20'yi tanıttı. Cihaz, tasarımının yanı sıra 48MP'lik arka kamerası ile de oldukça iddialı.

48 MP kameralı Honor V20 resmen tanıtıldı!

Huawei’nin alt markası olan Honor, daha önce demo sürümünü gösterdiği V serisinin yeni akıllı telefonu Honor V20’yi resmi olarak tanıttı. Infinity-O ekran tasarımı ile Galaxy A8s ve Nova 4’e direkt olarak rakip olan Honor V20, Sony IMX586 1/2-type sensör kullanan 48 megapiksellik arka kamerası ile öne çıkıyor.

6.4 inç boyutunda Full HD+ bir ekrana sahip olan Honor V20, oldukça ince alt çerçevelere sahip ve gelişmiş tasarım cihazın %91.82 ekran/gövde oranı sunmasını sağlıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi cihaz, Infinity-O tasarımı ile ön plana çıkıyor ve ekrana gömülü halde bulunan bu selfie kamerası tam 25 megapiksel çözünürlüğe sahip.

Cihazın tasarımı hakkında dürüst olmak gerekirse Infinity-O tasarım, su damlası çentikli tasarımdan işlevsellik açısından daha kötü diyebiliriz. Zira ön kameranın bulunduğu delik bir çentiğe göre son derece küçük olsa da cihazın köşesini tamamen kullanılamaz hale getirdiğinden su damlası çentikten daha fazla ‘kör alan’ oluşturmuş oluyor.