Gazete Vatan Logo

47 kişi ölümden döndü

Aşırı yağışın ardından oluşan sel suları nedeniyle Bartın’da bir otobüs azgın sulara kapıldı. Mucize eseri ağaçlara takılıp sürüklenmekten kurtulan otobüsteki 47 kişi, kepçe yardımıyla kurtarıldı.

47 kişi ölümden döndü

Kastamonu’nun Cide İlçesi’nden İstanbul’a giden yolcu otobüsü, Bartın’ın Amasra İlçesi’ne bağlı Göçgündemirci Köyü Mevkii’nde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Dere üzerindeki köprüde kalan ve içinde 45 yolcusu bulunan otobüse, AFAD ekiplerinin bot ve iş makineleriyle ulaşma çabası sonuç vermedi. Saatler süren çalışmanın ardından mahsur kalan otobüse iş makinesiyle ulaşıldı.

Otobüsten önce bir bebek, iş makinesiyle alınıp geride bekleyen Sahil Güvenlik botuna götürüldü ve güvenli bölgeye alındı. Daha sonra otobüsteki diğer yolcular 8-9 kişilik gruplar halinde iş makinesiyle otobüsten alınıp sel sularının içinden tahliye edildi. Amasra’daki Çakraz tatil beldesinde dere kenarında bulunan 3 katlı ev sel sularının etkisiyle yıkıldı. Habip Kaya’ya ait ev, sel sularının aktığı yöne doğru devrilerek tamamen yıkıldı. Habip Kaya ve ailesi, evin yıkılacağını anlayıp binayı tahliye edince olası can kaybının önüne geçildi. Öte yandan, ilk otobüsün mahsur kaldığı yere yakın olan Dizlermezeci Köyü Mevkii’nde ikinci bir otobüsün heyelan nedeniyle mahsur kaldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı