Gazete Vatan Logo

46. Uluslararası Emmy Ödülleri'ne Türkiye'den 3 aday!

20 ülkenin yapımlarının değerlendirildiği 46. Uluslararası Emmy Ödülleri’nin adayları açıklandı. Listede Star TV’de ekrana gelen, başrollerini Aslı Enver ve Özcan Deniz'in paylaştığı "İstanbullu Gelin" ile Tuba Büyüstün ve Kıvanç Tatlıtuğ'un başrolde yer aldığı "Cesur ve Güzel" dizi kategorilerinde adaylık kazanan yapımlar olurken, "Söz" dizinin başrol oyuncusu Tolga Sarıtaş, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne aday gösterildi.

46. Uluslararası Emmy Ödülleri'ne Türkiye'den 3 aday!

6. Uluslararası Emmy Ödülleri’nin adayları belli oldu. Türkiye listede 3 kategoriden adaylıkla yer alırken Star TV’nin başarısı dikkat çekti.

Star TV’de ekranlara gelen “Söz” dizinde yer alan Tolga Sarıtaş, En İyi Erkek Oyuncu ödüne aday gösterilirken, yine Star TV’de izleyiciyle buluşan “İstanbullu Gelin” ve “Cesur ve Güzel” dizileri de Telenova kategorisinde ödüle aday oldu.

Buna göre Ay Yapım imzalı Cesur ile Güzel (Brave and Beautiful) ve O3 Medya imzalı İstanbullu Gelin, Telenovela kategorisinde Ouro Verde (The Payback) ve Paquita La Del Barrio dizilerine karşı yarışacak.

Geçen yıl Telenovela kategorisinde, “Kara Sevda” dizisi ödül almıştı. Tolga Sarıtaş ise En İyi Erkek Oyuncu Performansı dalında Brezilya’dan Julio Andrade, Kanada’da Billy Campbell ve Danimarka’dan Lars Mikkelsen ile mücadele edecek.

Ödül töreninin, ABD’nin New York kentindekindeki Hilton Oteli’nde, 19 Kasım’da düzenleneceği belirtildi.