Gazete Vatan Logo

45 yurt kapatıldı

Meclis Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu Başkanı Fatma Güldemet Sarı “Giderilemeyecek durumda eksiklikleri olan veya gerçekten şartları uygun olmayan 45 yurt kapatıldı” dedi

45 yurt kapatıldı

Adana’nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda çıkan yangının araştırılması, kamusal eğitim ve barınma haklarının tüm öğrenciler için güvence altına alınması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun Başkanı Fatma Güldemet Sarı, “Türkiye genelinde giderilemeyecek durumda eksiklikleri olan veya gerçekten şartları uygun olmayan 45 yurt kapatıldı” dedi. Sarı, Milli Eğitim Bakanlığının Aladağ’daki yangın faciasının hemen ardından bütün valiliklere yazı gönderdiğini, bu yazıda bütün yurtların eksiklerinin tespiti ve tamamlanmasının istendiğini aktararak, “Bunların tamamlanması için bir süre verildi. Milli Eğitim Bakanlığımız bunu yakından takip ediyor. Eğer bir eksiklik tespit edilmişse bunların giderilmesi için de bir süre veriliyor. Türkiye genelinde giderilemeyecek durumda eksiklikleri olan veya gerçekten şartları uygun olmayan 45 yurt kapatıldı” ifadesini kullandı.

Tatbikatın önemini anladık

Sarı, öğrenci yurtlarında tatbikat yapılmasının önemine değinerek, “Tatbikat noktasında özellikle yangın, deprem gibi her türlü afette tatbikatın önemini gördük. Bilirkişi raporlarından edindiğimiz bilgiye göre evlatlarımız, orada bir panik yaşamışlar. O paniğin sonucunda çıkan zehirli gazlardan etkilenmişler, muhtemelen bilinç kaybı yaşanmış ve ardından yangın faciasından kaçamamışlar. Tatbikatın ne kadar önemli olduğunu, herhangi bir afet anında evlatlarımızın ne yapması gerektiğini bizim çok erken yaşlardan itibaren, düzenli olarak eğitim sistemimize eklememiz gerektiğini düşünüyorum. Bunu da çıkacak raporumuzun sonunda inşallah belirteceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Denetimlerin sadece müfettişler tarafından değil, işin uzmanı tarafından yapılması konusunda da bir düzenlemeye gidileceğini belirten Sarı, “Elektrik tesisatını elektrik mühendisi kontrol edecek. Uzmanlar konuyla ilgili denetimleri yapacaklar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı