Gazete Vatan Logo

45 yaşında yüzmeye başladı 50 yaşında Manş’ı aştı

İzmirli Doktor Rengin Börekçi, inanılmaz bir başarıya imza attı. İki çocuk annesi Rengin Börekçi, Manş Denizi’ni geçen ilk Türk kadın takımında yer alarak adını tarihe yazdırdı.

45 yaşında yüzmeye başladı 50 yaşında Manş’ı aştı

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde biyokimya uzmanı olarak görev yapan 2 çocuk annesi Rengin Börekçi, hayatını değiştirecek adımı 45 yaşındayken evinin yakınındaki spor merkezine kaydını yaptırarak attı. İlk günlerde 3 kulaç attıktan sonra nefessiz kalan Rengin Börekçi, havuza girmekten vazgeçmedi. Haftanın 5 gününü havuzda geçirmeye başlayan Börekçi, arkadaşlarının tavsiyeleriyle masterlar kategorisinde çeşitli yarışmalara katıldı. Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk adına yapılan yarışlara katılan, İstanbul Boğazı’nda, Çanakkale’deki organizasyonlarda yer alan Rengin Börekçi, 50 yaşına kadar 22 madalya kazandı. Rengin Börekçi, son olarak geçen ay amatör ya da profesyonel, genç ya da yaşlı tüm yüzücülerin hayali olan İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni aştı. Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, kadın yüzücüler Nesrin Olgun Arslan, Ayşe Yasemin Yıldırım, Çilem Çelik, Beyza Kordan, Halime Acet ile birlikte Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadın takımında yer alan Rengin Börekçi adını tarihe yazdırdı.

Haberin Devamı

Zorlu yolculuk

Antrenörlüğünü Manş Denizi’ni geçen en yaşlı ve en son Türk olan Kamil Resa Alsaran’ın yaptığı takımla 16 saat 44 dakikada Manş Denizi’ni geçen Börekçi, amacına ulaşmak için 1 sene boyunca her gün saatlerce yüzdüğünü, kış aylarında da denize girerek zorlu yolculuğa hazırlandığını anlattı. Manş Denizi’ni takım halinde geçtiklerini, 9-10 Temmuz’da 5’er saat bekledikten sora birer saat yüzdüklerini ve gece karanlığında da kulaç attıklarını dile getiren Börekçi, akıntı ve denizanalarıyla dolu zorlu mücadeleyi kazanıp Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Yüzme sporunu sürdüreceğini, yeni projelerinin olduğunu da dile getiren Rengin Börekçi, “Birçok insana ilham kaynağı olmak istiyorum, gerçekten istiyorsanız hiçbir şeyin yaşı yok” diye konuştu.