Gazete Vatan Logo

45 saat sonra enkazdan çıkarıldı!

Kartal'da yıkılan binanın enkazından 45 saat sonra bir kişi daha kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 14 vatandaşımızı kaybettik, 14 vatandaşımızı da kurtardık" dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında, "Göçük altındaki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

45 saat sonra enkazdan çıkarıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kartal'da yıkılan binada yapılan çalışmalaraa ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
SÜLEYMAN SOYLU: 14 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken binaya ilişkin, "Şu ana kadar 14 vatandaşımızı kaybettik, 14 vatandaşımızı da kurtardık. 11 kişi de hala kayıp." dedi.
EKİPLER BİR GENCE ULAŞTI
Kartal'da enkaz altından 16 yaşında bir genç çıkarıldı. 45'inci saatine saatine giren çalışmalar sesin geldiği söylenen noktada arama yapan ekipler bir gence ulaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu enkaz altından çıkarılan yaralının 16 yaşında bir erkek olduğunu söyledi. Yaralı hastaneye sevk edildi.
Enkaza alanında basın mensuplarına açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Genç bir çocuğumuzu çıkardılar Ses geldi onun üzerine ekipler müdahale ettiler. Ambulansla hastaneye sevk ettiler. 16 yaşında bir erkek. İsmini namazdan sonra açıklayacağız. Namazdan sonra genel bir açıklama yapacağız. Kayıplarımız da var onların da ismini söyleriz" dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, "Çok mutluyuz. Bir gencimize daha ulaştık. Bütün yaralı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
KURTARILAN GENCİN İSMİ BELLİ OLDU
Kartal'da çöken binanın enkazından 45 saat sonra kurtarılan 16 yaşındaki gencin Mert Aydın olduğu öğrenildi. Mert'i gören yakınları onu görünce sevindi.
ŞEYMA KAMBUR'UN SESİ DUYULDU
Kartal’da çöken binanın enkazında Şeyma Kambur’un sesi duyuldu. Sesin duyulmasının ardından kadını kurtarmak için çalışmalar hızlandırıldı. Şeyma’nın yakınları umut içinde kurtarılmasını bekliyor.
.

Haberin Devamı