Gazete Vatan Logo

45’inci günde Afrin’in üçte biri ele geçirildi!

TSK ve ÖSO’nun dün teröristlerden temizlediği köylerle birlikte, harekat kapsamında ele geçirilen köy sayısı 114’e ulaştı. Böylece Zeytin Dalı’nın 45’inci gününde Afrin’in yüzde 32’si ele geçirilmiş oldu

45’inci günde Afrin’in üçte biri ele geçirildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’in Beluşank, Alıcı, Göbelek ve Kureybe köylerini teröristlerden arındırdı. Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Şeran beldesinin Beluşank ve Alıcı ile Göbelek ve Kureybe köylerini terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. TSK ve ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 114’ü köy, 30’u stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 144 noktayı ele geçirdi.

İHA’lar koordinat veriyor

Afrin kenti kırsalındaki terör örgütü hedefleri, insansız hava araçları (İHA) tarafından koordinatları belirlenerek sınırdaki topçu birliklerine bildiriliyor. Dün de topçu bataryaları, çok namlulu roket atarlarla (ÇNRA), belirlenen hedefleri ateş altına aldı. Roketlerin ateşlenmesinin görüntülendiği bombardımanda, mevzi ve barınakları imha edilen bazı teröristlerin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

8 şehidimiz için!

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekatı’nın 42’nci günü güvenlik güçlerinin destan yazdığı gün olarak harekat tarihine geçti. Raco’ya hakim 1082 rakımlı Keltepe’ye sis ve gizli tünellerden faydalanarak sızan teröristler, ellerinde ağır silahlar ile güvenlik güçlerine saldırdı. Sabah 7 suları başlayan çatışma hava kararana kadar sürdü. Çatışma mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü Keltepe’de 8 şehit verilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 100’ü buldu. Keltepe’nin teröristlerden temizlenmesinden sonra harekat hızlandı. Önceki gün ise Mehmetçiğin destan yazdığı tepeye Türk bayrağı çekildi.

Raco’ya bomba ve kurşun yağmuru altında girildi...

RACO harekatında öncelikle jetler ve karadan topçu birlikleri Raco’nun çevresini temizledi.Kenar mahallelere perşembe girildi. Raco merkeze girilmesi ise cuma olarak belirlendi.

Sabah namazından önce...

Gece saatler 03.00 sularını gösterdiğinde tüm ÖSO karargahlarında ve TSK komando birliklerinde operasyon bölgesine gitmek üzere yola çıkıldı. Gün ışımaya başladığında kent merkezi etrafında günler öncesinden toparlanan ÖSO güçleri hakim tepelere konuşlandı.

Haberin Devamı

48 saat bombardıman

Bu arada TSK komando birlikleri de kente hakim dağlardan ve havadan sürekli olarak bombalamayı son 48 saatten bu yana aralıksız olarak sürdürüyordu. Toplar ve havadan jetlerin yoğun bomba sesleri altında dualar edilerek Raco’nun ilk mahallesine operasyon üç koldan başlatıldı. Ağır iş makineleri öncelikle teröristler tarafından kent merkezinin tüm girişlerinde kum yığınları ile kapatılan yolları yoğun ateş altında açmaya başladı. İlk girişte bazı ÖSO askerleri yoğun ateş ve bubi tuzakları, bombalamalar nedeni ile yaralandı.

Siviller çoktan gitmiş

TSK ve ÖSO, özellikle Raco’da sivillere herhangi bir zarar gelmemesi adına büyük bir hassasiyet gösterdi. Raco’nun Afrin istikametine giden yolları açık tutuldu. Ancak Türkiye istikametinden Raco mahallelerine girildikçe hiçbir sivilin olmadığı görüldü. n İrfan SAPMAZ DHA

2.777

45’inci gününü dolduran ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın başından bu yana, 165’i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 777 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Apo ayaklar altında

Zeytin Dalı Harekatı sırasında en fazla paylaşılan fotoğrafların başında, terör örgütüne ait paçavra ve dokümanların üzerine basılan görüntüler yer aldı. Son olarak sosyal medyada terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı için aynı uygulama yapıldı. Üzerine basılan fotoğraftaki Öcalan’ın son dönemde, İmralı’da çektirdiği fotoğraf olması ise dikkat çekti.

Cinderes’i bombalayan F-16’lar hilal çizdi!

Cinderes’e hava bombardımanı gerçekleştirilen savaş uçakları ‘hilal’ çizdi. ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın önemli merkezlerinden Hatay’ın Hassa ilçesi semalarında, Cinderes’e hava bombardımanı yapan savaş uçakları ‘hilal’ çizdi. Savaş uçaklarının ‘hilal’ çizdiği anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.