Gazete Vatan Logo

45 dakikalık hızlı turla iş bağladılar

Gıda Perakendecileri Derneği’nin kongresinde 45 dakikalık “Tanışma Maratonu” düzenlendi. Maratonda her bölgeden 40 üretici ve tedarikçi; sektöre yön veren 20 firmanın yöneticisiyle bir araya getirildi ve işbirliği zemini yaratıldı.

45 dakikalık hızlı turla iş bağladılar

40 MİLYAR dolarlık perakende satış hacmini ve 245 bin kişilik istihdam gücünü temsil eden Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), tüketici odaklı perakendeci ve tedarikçi verimliliği temasıyla “GPD-Ortak Gelişim Kongresi”nin ikincisini gerçekleştirdi. Kongreye 750 perakendeci ve tedarikçi katıldı.

Kongrede ilgi çeken etkinliklerden biri “Tanışma Maratonu” oldu. 45 dakikalık maraton, Türkiye’nin her noktasından 40 üretici ve tedarikçinin gıda perakendeciliğine yön veren 20 firmanın üst düzey yöneticisiyle birebir tanışmasına olanak sağlarken, işbirliği için de zemin yarattı. GDP Başkanı Nihat Özdemir, modern gıda perakendeciliğinin Türkiye’nin büyüme oranının üstünde, yıllık yüzde 8-10 büyüyen bir sektör olduğunu vurguladı. Özdemir, şöyle devam etti: “Üyelerimizin cirosu 2018 yılında 50-65 milyar doları bulacak. Toplam gıda perakendeciliği cirosunun o tarihte 200 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu durumda çalışan sayımız 275 bine çıkacak. Bu süreçte başarılı olabilmek ve kaynaklarımızı verimli kullanabilmek için son kullanıcı odaklı düşünüp diyalog ve iletişimi geliştirmemiz lazım.”

Haberin Devamı

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane’nin moderatörlüğünü yaptığı oturumda değişen müşteri davranışı ve trendlerin sektörün karşısına hangi fırsatları çıkardığı tartışıldı. Migros Genel Müdürü Özgür Tort ise çoklu kanallara değinerek, “Sanal Marketten 20 milyon adet domates sattık. Bu kanalı açmasaydık bu domateslerin yarısı tarlada kalırdı” diye konuştu.