Gazete Vatan Logo

400 taş ev tamamlandı

Veryeriler İnşaat Bodrum'da 400 tane taş ev inşa etti.

Bugüne kadar İzmir Çeşme ve Alaçatı’da yaklaşık 400 taş evi tamamlayan Veryeriler İnşaat, buradaki yatırımlarına devam ederken, İzmir’in dışına da çıkmaya karar verdi. Veryeriler’in yeni adresi Bodrum olacak. Bodrum’da Yalıkavak ve Gündoğan bölgelerini araştıran şirket, gelecek yıl yatırıma başlamayı hedefliyor.

12 milyon lira yatırım

Vatan'dan Meltem Kara'nın haberine göre, Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, şu anda İzmir’de yatırıma devam ettiklerini belirterek, “Bu yıl toplam 12 milyon lira yatırımla Alaçatı’da farklı farklı projelerde toplam 32 ev yapacağız” dedi. Şu anda Çeşme Ayasaran Koyu’nda ‘Quattordici’ adında butik projenin inşaatına devam ettiklerini ifade eden Veryeri, “Kaba inşaatı tamamladık. Denize sıfır projemizde iskele iznimizi de aldık. Projede 8 villanın yanı sıra 6 rezidanslı butik bir otel yapıyoruz. Villaları 1 milyon 350 bin dolar ile 1 milyon 600 bin dolar arasında değişen fiyatla satışa çıktık. Ancak doların bugün geldiği nokta nedeniyle fiyatları törpülüyoruz” diye konuştu. 30 milyon lira ciro hedeflenen proje, Sakız Adası manzarasına sahip.

Haberin Devamı

Metrekare fiyatı 10-12 bin lira

Alpan Veryeri, Alaçatı’da proje geliştirecek arsanın azaldığını belirterek, şunları söyledi: “Alaçatı için bitti deniliyor ancak bizim için bitmiş birşey yok. Arsa satın almaya ya da arsa sahipleri ile kat karşılığı anlaşmalar yapmaya devam ediyoruz. Ancak Alaçatı’da da arsa fiyatları çok yükseldi. 5 yıl önce metrekaresi 1.000 lira olmayan arsalara şimdi 2 bin liraya istenildiğinde kabul ediyoruz.” Veryeri, arsanın yanı sıra evlerde de metrekare fiyatlarının yükseldiğini, taş evlerde metrekare fiyatlarının 10-12 bin lira olduğunu kaydetti.

Alpan Veryeri, dolardaki yükseliş ve erken seçim nedeniyle satışlarda yavaşlama olduğunu ancak durmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Burada işler durmaz, yavaşlar. Dövizde parası olanlar kârını reailize etmek için seçimlerin bitmesini bekliyor. Şimdilerde ağırlıklı olarak İstanbul’dan gelen müşteriler evlere bakıp fiyat soruyor. Ekim ayında satışların artacağını düşünüyoruz. Böyle zamanlar fırsat yaratıyor. Örneğin 2009’daki krizde inanılmaz satış yaptık. Müşteri de fiyat önerisiyle geldi, bazı indirimlerle satışlarımız arttı. O zaman 475 bin liraya satılan ev şimdi 1.5 milyon lira. Alanlar da kazançlı çıktı.”

Haberin Devamı