Gazete Vatan Logo

40 yaşından itibaren göz kontrolü şart!

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi’nde gerçekleştirilen seminerde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Celaleddin Nayman, Bakırköylülere; göz tansiyonu ve sarı nokta hakkında bilgiler verdi.

40 yaşından itibaren göz kontrolü şart!

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi’nde gerçekleştirilen seminerde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Celaleddin Nayman, Bakırköylülere; göz tansiyonu ve sarı nokta hakkında bilgiler verdi. Nayman, göz hastalıkları arasında en sık görülen rahatsızlıkların başında göz tansiyonu ve sarı noktanın geldiğini vurgulayarak her iki problem için 40 yaşından itibaren düzenli göz kontrolünün önemine dikkat çekti ve göz tansiyonu olarak bilinen Glokom’u da hastanın tam fark edemediğini söyledi.

Genetik etmenlere dikkat edin

Nayman, 60 yaşındaki herkesin mutlaka; 40 yaşındakilerin de düzenli olarak uzman bir hekim tarafından kontrol edilmesi gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastalıkta genetik etmenler çok önemli. Göz hastalıklarında en büyük şikayetlerin başında sarı nokta geliyor. Hastalığın ortaya çıkmasında beslenme, çok ışıklı ve güneşli ortamlardan uzak durma, şeker hastalığının varlığı önemli rol oynar” dedi.