Gazete Vatan Logo

40 kişinin katili cani öldürüldü

PKK elebaşı Cemil Bayık’ın sağ kolu, 4 milyon TL ödüllü kırmızı arananlar listesindeki Yusuf Şek’in Ağrı’da 15 Nisan’da operasyonda öldürüldüğü ortaya çıktı...

40 kişinin katili cani öldürüldü

Terör örgütü PKK’nın sözde Serhat bölgesi (Ağrı-Iğdır-Kars-Erzurum-Ardahan bölgesi) sorumlusu Yusuf Şek etkisiz hale getirildi. Örgütte çok önemli bir konumda olan ve Cemil Bayık’a yakınlığı ile bilinen Yusuf Şek, 15 Nisan’da Ağrı Doğubayazıt’taki operasyonda etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı. 4 milyon TL ödüllü kırmızı arananlar listesinde bulunan Şek şimdiye kadar Erzincan Kemah’ta 9 askerin, Bingöl Karlıova’da 8 polisin, Elazığ’da 10 askerin Iğdır’da ise 13 polisimizin şehit olduğu bombalı saldırıların emrini veren terörist olarak güvenlik güçlerince aranıyordu.

DNA örneği alındı

14 Nisan’da Ağrı’da PKK’nın 2 askeri şehit etmesinin ardından operasyon başlatıldı. 15 Nisan’da alınan istahbarat sonucu 8 teröristin izi saptandı. Savaş uçakları, Yusuf Şek’in de aralarında olduğu teröristleri etkisiz hale getirdi. Bölgede yapılan arama tarama çalışmalarında terör örgütü liderlerinin kullandığı M16’nın bulunması bu ihtimali güçlendirildi. Ancak öldürülen teröristlerin bombardımanda vücutlarında oluşan hasar yüzünden Şek teşhis edilemedi. Bunun üzerine ailesinden DNA örnekleri alındı. DNA ve Şek’in ailesinin DNA’larının karşılaştırılınca Yusuf Şek’in etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı