Gazete Vatan Logo

40 günlük ikizleri ihmal mi ayırdı?

BURSA'da, Gülşen ve Ekrem Gürbüz çifti, 40 günlük ikizleri Ebrar Ezgül ve Eray Taha'yı, göbek bağındaki enfeksiyon nedeniyle hastaneye götürdü. Hastanede fenalaşan ikizlerden Ebrar Ezgül, aynı gün yaşamını yitirirken, Eray Taha yoğun bakıma alındı.

40 günlük ikizleri ihmal mi ayırdı?

Bursa Osmangazi’de oturan Gülşen ve Ekrem Gürbüz çiftinin 40 gün önce ikizleri oldu. Genç çift, cuma günü bebekleri Ebrar Ezgül ve Eray Taha’yı sağlık kontrolü için Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdü. İddiaya göre doktor, ikizlerin göbek bağı bölgesinde iltihap olduğunu ve gerekli tedaviyi uyguladığını belirterek ailenin iki gün sonra bebekleri, nöbetçi olduğu Bursa Devlet Hastanesi’ne getirmelerini istedi. Ancak ailenin pazar günü hastaneye götürdüğü ikizlere bu kez, bronşit başlangıcı tanısı kondu. Tedaviye alınan ikizlerden Ebrar aynı gün fenalaşıp öldü, Eray ise yoğun bakıma alındı.

‘Sağlam gittik, ölü aldık’

Olayın ardından baba Ekrem Gürbüz ikizlerinin serviste serum verildikten sonra fenalaştığını belirterek doktordan şikayetçi oldu. Anne Gülşen Gürbüz de, “Verilen o ilaçlardan mı, o serumdan mı bilmiyorum ama sapasağlam gittik, birini ölü aldık, diğeri de yoğun bakımda. Eğer bir suçlu varsa bulunup cezalandırılsın” dedi. Savcılığın soruşturma başlattığı olayla ilgili hastane de inceleme başlattı.

Haberin Devamı