Gazete Vatan Logo

40 bin YTL'ye küçük Murano

Yeni model atağına kalkan Nissan, otomobil ile SUV özelliklerini biraraya toplayan Qashqai’ın (kaşkay) üzerindeki sır perdesini kaldırdı

Japon üretici yaklaşık 322 milyon euroluk yatırımla İngiltere’nin Sunderland şehrinde üretilecek araçla bu kez Avrupalılar’ı tavlamaya hazırlanıyor. Yeni modelleriyle iddialı olduklarını belirten Nissan Başkanı Carlos Ghosn, Qashqai’ı satın alacakların tüketicilerin yüzde 80’inin ilk Nissan müşterisi olacağını kaydetti. Otomobilin Avrupalı tüketicilerin beğenileri doğrultusunda tasarlandığını ifade eden Ghosn, “Yılda 100 bin adet üretmeyi planlıyoruz. Araç 2007’nin ilk yarısında Avrupa’da pazara sunulacak” dedi.

Batı İran Dağları’nda yaşayan kabilenin ismini alan Qashqai, C segmenti bir otomobil ile bir 4x4’ün özelliklerini birleştirmiş. Küçük Nissan Murano’yu andıran aracın 4x2 ve 4x4 versiyonu bulunuyor. Qashqai’da 4 farklı motor düşünüldü: 1.6 lt 115 bg, 15. dCi 106 bg, 2.0 lt 140 bg ve 2.0 lt Turbo Diesel 150 bg.

Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, Qashqai’ın Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satılmaya başlanacağını söyledi. Sancaktaroğlu, aracın baz fiyatının Note’un en üst versiyonuyla aynı olacağını belirtti. Bu da yaklaşık 38-40 bin YTL anlamına geliyor.

Haberin Devamı